Wednesday, April 17, 2013

Teambuilding | Best western Inland Sea Resort

Evening u olssss.. Sesungguhnya hari ni sangat lah terang benderang bagai lampu lampu neon bercahaya riang. Tersampai awal jugak la kat ofis sebab light still tak bukak. Aku ni macam berani berani takut je nak masuk ofis bukak lampu. Heh.

Weekend lepas time aku uji stamina kat Best Western Inland Sea Resort. Tapi bukan stamina yang diuji, tapi mental diuji, pasal team aku KALAH TERUK ~ booooooo ~~~ hewhew.. Kata si orang hotel tu, team aku ni lemah lembut. Bahaha ! Lembut la jemah oi pasal tak semangat. Hihihi..

Team kiteorang menang satu game je. Bahaha !

Ahhh.. Malas la aku nak cakap pong pangggg pongg panggg.. Mood kalah tu still ada. Hewhew.. Yang pasti judges untuk games bias sangat ! Hahaha.. Jom tengok betapa berusahanya RED team. GO GO BLACK team ! Eh. Propa sangat.


The Red Hot Pepper Team. Footballer.  HOT sangat jemahh..

Black Team (hungga hunggaaaa hunggaaaa...ala-ala orang asli. haha. statement jeles pasal team ni menang.)


Cowboy Team. Captain perempuan, tapi totappp gagah perkasa gitewww.. 


Army Team. Team paling banyak mencorakkan diri. Siap calit muka dengan water color. Kalau yang putih tu abis jadi gelap lepas basuh muka. Hihi..


Ready for war cry yang memang buat judges crying. .. Ternyata aku memang tak boleh jadi cheer team untuk rugby. Menangis rugby player kalau dengar aku menjerit. Heh.

Kita orang punye war cry macam ni. Sila baca sambil jerit. 

"Glory glory red hot pepper...."
"Glory glory red hot pepper...."
"Glory glory red hot pepper...."
"As the red goes marching on..!!"

Pendek tak? Pendek tak? Team lain buat macam-macam aksi. Kiteorang je yang simple mimple. Sebab tu kot dapat number last. HAHA !





Haaa ! Ni game charlie chaplin. Aku tak tau la mane si charlie dan chaplin dia. Takde misai kontot pun kena pakai. Cuma pakai kain pelikat pastu lari sambil kepit bola kat kangkang. Kalau agak-agak kangkang besar memang bola tu asyik jatuh jela. Heewhewhew..


Ambik kesempatan rest satu game. Penat and panas kot. Tak tahan lagi .. ooo.. ingin bertemu..oo.. ok ape kejadah aku bernyanyian. Jom sambung cite pasal makanan !

Kalau bab makanan toksah citer la. Kau nak apa je, semmmmuuuuuaaaaaaa ade. Janji perut tu boleh muat semua makanan tu. Hewhew.. Sedap sedap ! Kat sini memang makan jela keje dia. Memang tak pernah sakit perut lapar. Heh.


Muka kepanasan selepas berjemur dengan jayanya di bawah cahaya matahari terik. Sedih mak nokss.. Sebulan jugak aku kena tempek UV protector lepas ni.



Jangan tegur apa yang jelas sekali dalam gambar di atas. Ye, aku memang dah gemuk. STRESS ! Tak nak makan malam, tapi makan jugak. Memang tak istiqamah. Memang takkkkk.. :(


So after siap makan malam, time untuk kami perform. Oh yang part ni aku sangat sangat sangat MALU. Nak kena menari depan orang. Tapi terpaksa. Tapi ok la kot pasal semua orang kena perform. Bukan menari sorang-sorang or nyanyi sorang-sorang kat depan. Heh.

Dikir barat.

Tarian Cowboy dangdut. Haha..

Tarian retro. Hehehehe..

Parody Shae Sayang. idea from Bubu. Hakhakhak !


Ni tarian ricky martin pandang lantai. Bahaha ! Malu weyh.. Lame gila dah tak menari depan orang. Last skali zaman sekolah rendah. memang sangat lama............

Head of Department and managers yang sangat sangat sporting. Menari Gangnam Style. Bahahah !


Yang paling penting, GM baru sangatlah hensem oh ! Hahaha ! Fresh from Netherlands. Yuhhhuu.. ;)

4 comments:

Sharinginfoz said...

seronok juga sekali sekala pi teambuilding kan

Nazatul shima said...

ha ah..best ! hehehe.. kalau gi camping mesti lagi best..heheh

Nor Mazila said...

aku dpt g interview iperintis ne tp die pnye post mcm xbest so aku xg.
hahahaha
xthu plak mu kje ngn iperintis now

Nazatul shima said...

laa..yeke..hehe..aku baru je join..bru abis probation..kekeke..:P