Wednesday, February 27, 2013

Kursus kahwin di Putrajaya - update

It's been awhile aku tak tulis pape. Bukan aku malas, cuma aku kurang berkeinginan. Hah gitu kekdahnyeeee... Hewhewhew..

Last week sempat la attend kursus kahwin dekat Putrajaya dengan encik tunang. Jauh betul aku menuntut ilmu kan. Takpe, menuntut ilmu tu wajib. Tambah-tambah bagi orang macam aku yang... err... Takde ape lah! hewhewhew..

Pergi sana sesat jugak. Tapi bukan sesat nak pergi kompleks D tu, sesat nak cari parking dalam tu. Sodihhh mak noks.. Sob sob sob..  Punye la besar tempat tu. First time pergi. Jakun sangat.

Hari pertama aku dah siap bawak air segelen besar tu haa.. Konon tak nak kasik mengantuk dalam hall. Tapi, apo pon takdooo ehh.. Air yang bergelen tu tak bawak masuk hall. Buat pekasam dalam kereta.  

End up ? - krohhhh kroohhhh kroohhh..

Tapi bukan aku, orang lain.

Esok tu, aku dah tak bawak air segelen. Beli jela noksss.. Malas nak kelek bekas air besar gabak. Heh.
Tapi serius, LAWAK sangat sorang ustaz ni! Mata aku yang dah macam separuh nak pengsan, terbukak luas macam nak terkeluar bijik mata (metafora) 



Kelakar. Kelakar. Kelakar. Tapi overall ok la. Boleh tambah ilmu rumah tangga. Kadang ada je yang ustaz cakap setepek kena kat muka. Memang 100% kena. Haha ! Senyum sorang je bila dengar. Hewhewhew..

So, kursus kahwin dah siap. Tinggal nak ambik borang kahwin dan HIV test.


Mak tak suke!! Mak tak suke ambik darah! ! :(

Sory, lupa nak bagitau address kursus ni kat mana. Okeh, meh nak update. Hewhew... Siapa-siapa yang nak kahwin sampai hujung tahun ni 2013, boleh la attend kursus kawen ni.. Date available sampai Dec 2013 :)

Venue: Auditorium D8, Kompleks D, Putrajaya
* Kalau nak booked, boleh la pergi website ni 

 Happy berkursus kawen semua ! :)

8 comments:

Anne Fatihah said...

kat JAKIM putrajaya ni kan.. kat dlm dia ada taman botani..

Nazatul shima said...

haa..btol tihah..kat jakim putrajaya..hehehe...:D

Anonymous said...

salam shima.. bleh bg almat tak utk tmpt ksus pkhwinan hr tu.. law x ingt almt pnuh, bg hint sket2 pn x pe ... thanks yaa ... =)

Nazatul shima said...

As'salam.. :) oo..sory..lupe nk letak alamat dlm ni..haha.. kursus ni dekat Audotorium D8, kompleks D, putrajaya ;)selamat berkursus kawen..hehe..

Elya Roza said...

wahhh..da nak kawen adik kite ni:)

Anonymous said...

trima ksih bnyk yea shima.. ttarik dgn blik krsus tu .. x mcm tmpt krsus yg laen .. thnks yee ...

Anonymous said...

salam.blh bg no fon x?ni yg dekat presint 9 ke??

Ainul Azreen Ahmad said...

As Salam,

saya nk tanye la...mase shima pi kursus tu kn..ramai x crowd dia?..sbb tgk dewan tu mcm besar semacam je...

Ustaz dia ade tanye2 tak mcm cikgu?...tetibe rase cuak..huhu..

Thank you.