Sunday, February 17, 2013

Bridal pengantin yang best kat Terengganu!

Baju kahwin. Buat sendiri ke sewa?

BUAT SENDIRI?

Buat sendiri ni maksudnya macam upah tailor pastu dia yang carikkan fabrik, dan siapkan semua hal yang berkaitan baju kahwin. Kita just pergi ukur badan, bagitau nak macam mana dan bila dah siap pegi fitting and bayar harga baju + tailor. Heeee..

Mudah kan? Then, bila dah habis majlis, boleh la simpan baju tu buat sentimental value. Kot la masa tua nanti nak tunjuk kat anak cucu. Heh. Tak pun sewakan je kat bakal pengantin yang lain. Boleh la dapat side income. Gitu kekdahnyeee mak jemah oi..

SEWA?

Sewa pun ok jugak. Boleh jimat duit. Heee.. Amik je dengan pakej pelamin semua tu. Tapi sekarang kat mana-mana butik boleh je kita nak tempah baju baru. Kira kite first timer yang pakai. Kita yang rasmi dulu. Cewah gitu kennn..

Sama jugak dengan konsep buat sendiri tu, cuma nanti bila dah pakai kena pulangkan balik la. Tak boleh buat pekasam. Heh.

SOOOOOOOOOOOOOOOOO....

Aku pun fikir macam mana. Maklum la tak pernah kawen. Eh.

Then, nak booked my friend yang dah pernah design baju pengantin tu. Unfortunately dia tak dapat nak buat sebab kena commit dengan class and assignment. Dia takut tak sempat nak buat. So, aku tukar plan.

Survey semua butik-butik kahwin dekat area Terengganu and finally jumpa jugak Bridal yang boleh tempah baju baru. Alhamdulillah.. So, ambik pakej pelamin dengan SYUQ BRIDAL. Haaa.. Baju-baju dia semua up-to-date dan cantik. Bile pergi butik, sawan jap tengok baju-baju yang sangat cantik.

Owner bridal, Kak Ida sangat la baik dan memahami kehendak customer die yang banyak songeh ni. Tak nak tu la.. Tak nak ni la.. Sabar jela kak ye.. hehehe..

Yang bestnya, pelamin pun boleh mintak nak buat macam mana. Ikut suke hati kau la nak letak hutan belantara ke, belukar ke kat pelamin, Insya-Allah Kak Ida boleh buat. Hehehehe...

Cuma, baju nikah je aku beli kain pastu tempah. At least, ada la something value dalam wardrobe nanti. Hihihi...

So, 3 months to go before i can show you my baju pengantin, pelamin and everything. :)

Nite my olssss ~

4 comments:

Siti Nur Aisyah Azman said...

Wah..bgus2.. Plan dr skrg..jgn jd cam sy..last minute..huu...nk biru je semua

Siti Nur Aisyah Azman said...
This comment has been removed by the author.
Anne Fatihah said...

shima.. kenduri bila tu?? hehe

saidah asilah abdul shukor said...

waaa..mmg tgh cari2 utk yg kat terengganu..awak approach pakej kahwin tu brpa lama ek sblum majlis awak?