Tuesday, January 1, 2013

Kita pun ada azam 2013 jugak

Happy new year 2013 ! Tapi kita celebrate kat rumah je dengan Kauthar. Hehehe... Sharp 12am semalam, berdentam dentum bunyi fireworks. Seronoknya kalau kita dapat tengok fireworks kat atas bukit. Mesti cantik ! T__T

Kita still lagi tak sihat. Tapi suara dah tak garau macam orang lelaki yang tiba-tiba hari ni dah baligh. Eh.

Hari ni kita cuti ! Yuhuu! Seronok betul sekarang. Pantang ada public holiday mesti cuti. Alhamdulillah.. Terasa life yang normal kat situ. Menangis jap. Melampau kau ni shima nak menangis bagai.

Kalau cakap pasal new year ni, ramai yang story mory ape die punya resolutions kan? Bercakap pasal resolutions, dulu zaman sekolah, kita selalu ingat resolutions tu maksud dia lebih kurang macam 'penyelesaian'. Apakah?

Ok. Here we go. My resolutionsssss for this year !

1) Takkan sesekali ambik MC kalau betul-betul tak sakit.
2) Kumpul duit pasal kita nak beli bag LV !!! Cantiknyeeee T__T
3) Tiap-tiap bulan kena shopping baju dan seluar pasal hari-hari pakai baju sama pegi ofis. Boring.
4) Setiap 3 bulan jumpa doktor gigi. Check mana yang patut. Dah serik kes hari tu.
5) Nak bawak mak ayah pergi umrah. Nak sangat ! Ya Allah, permudahkan semuanya. 
6) Nak jadik wife yang solehah kalau ada orang masuk minang. Hee.. *gatal*

Setakat ni, tu jela kot. Yang lain tu tak terfikir lagi. Buhbye !

4 comments:

Anne Fatihah said...

bukan dh dipinang ke?? haha... eh semalam thah mimpi shima deman... lepas baca entry deman tu.. haha..

Nazatul shima said...

hahaha..pinang blum.. mrisik dh..kekekeke.. bakal dipinang :)
laa..yeke? haha.. patutla demam baik dh, thah mmpi shima demam dkpom..hihihi

Zurina Hj.Zainal said...

yg no. 6 tu best....tapi betulker x de yg masuk meminang lagik? ekekeke...

Nazatul shima said...

hehee..dah ade dh...;P