Sunday, January 13, 2013

Kisah benar di Hostel SMK Sultan sulaiman

Zaman sekolah menengah dulu kita memang duduk hostel la kan. Even rumah takdela jauh berbatu-batu, tapi kami adik beradik dah dididik oleh parents stay dekat hostel. Maybe kat hostel kami lagi berdisiplin. Schedule untuk study or wut-not dah disediakan, so follow aje.

Kalau dah dinamakan hostel, kisah-kisah hantu ni memang banyak la kita dengar. Sampaikan nak tidur malam pun, kena tidur dengan orang. I mean, satu katil 2 orang. Heh. Pastu siap gabung katil lagi, takut punya pasal. Kita selalu imagine, tiba-tiba terbangun tengah-tengah malam and something ada kat tepi katil. Oh SCARY!

Tambah-tambah, hostel dekat dengan pantai. Malam-malam komfom langsir akan terbang ditiup angin pantai. Pasal dorm tu ada tingkap pecah. Haha ! Lagi SCARY! So, ada a few stories la yang kita nak share.

1) Kita tak pergi sekolah pasal demam. Bed kita belah atas. Tengah baring atas katil tu, tiba-tiba dengar bunyi orang sedut air dengan straw dekat katil bawah.

2) Kita tak pergi sekolah pasal demam. Dorm kite mase tu tepi toilet. Tiba-tiba dengar orang berus kain. Pergi jenguk, tapi takde orang. Terus turun pergi bilik study. Takut.

3) Time tu party akhir tahun, tengah main-main dengan nombor, tiba-tiba ada suara dari bawah sebut nombor jugak. Kami pun terus stop main, and baca Yassin.

4) Malam tu tiba-tiba terjaga. Kemudian dengar orang tengah iron baju. Kita pun tidur balik sambil baca ayat Qursi.

dan yang paling best

Kita tak boleh tidur malam tu pasal takut. Pastu kita turun dari bed, dan kejutkan kakak senior sebab nak tidur dengan dia. Sekali dia cakap.

"tak mboh.. tak mboh.." (sambil tangan tutup muka)
"jangan kacau aku...!" (tangan macam halau kita)

"kak nor... ni shima la.. bukan hantu..." T__T

11 comments:

Anne Fatihah said...

uhh header br.. menggoda!!

Nana Farhana said...

sama la ngn nana..dulu time kt hostel mmg byk kes2 hantu ni..smpi nk g toilet pun minta roomate temankan..hehe

**MrS HaZiRaH** said...

kiter satu sekolah lahh...spm tahun biler?

Nazatul shima said...

tihah: hehehee..mekasih..saje boring..tkr la header :)

Nazatul shima said...

nana: memang..kalau toilet xkire siang ke mlm, mesti ade org temankan..hehehe

Nazatul shima said...

hazirah: oo..yeke.. kite spm taun 2005..hehee..

**MrS HaZiRaH** said...

shima..kak gie baru rasa cam ingat2 je muke shima...junior kak gie la nie...kak gie spm 2002... =)

Nazatul shima said...

kak gie yg member2 kak nor ke eh? kecik2 tu op? ke saloh org ni..ehehe

**MrS HaZiRaH** said...

hahaaa...ingat dop kak ja?kak anis?kak ila?kak wan? =) mase form 5 k.g dorm mawar rase...hok tingkat atas bilik study form 3 tu...

Nazatul shima said...

rsenye ingt..hihihi.. haa..pggil kak g..hehehe..ingat2.. :)

Anifa Mohd Noor said...

hostel baru ke lama? kita pun ada mcm2 cite masa duk hostel lower/upper6