Tuesday, August 28, 2012

Majlis Cukur Jambul Kauthar dan Naufal

Assalamualaikum

Nampak gaya takde tanda-tanda nak beradu lagi. Maka jom update entri marathon. Muehehe..

Last week, aku balik lagi kampung. Pasal raya ketiga kena kerja, so lepas abis kerja balik kampung lagi. Yeya! Tapi penat kot duduk dalam bas even tidur sampai tak sedar diri dalam bas tu haaa..

Kali ni aku balik sebab ada Majlis cukur jambul si budak kecik comel 2 orang tu. Si Naufal ngan Kauthar. Heee !


MEREKA ADALAH SANGAT COMEL !!!

haih, geram geram ! Heee..





Ok la sayangnesssss Kauthar ngan Naufal. Mak Lang dah update cerita kamu kamu ye.. Boleh la Mak Lang tidur. Heee.. Night darlingss ~ :)

Raya datang lagi ! 2012

Assalamualaikum

Seraya seperti bertahun-tahun aku tak tulis something kat sini. Well, kata raya kan jah. Haruslah busy merayakan diri even baju raya tak siap. Tahun ni, sama lagi, baju raya still tak siap. So, beli jela baju instant yang gabak besar. :(


Percayalah, sesungguhnya baju yang aku pakai ni, 2x kot alter. Muaahaha.. Isu baju raya tak siap dah tak penting sekarang ni. Yang lagi penting, picture raya ! Yeayy!


Sampul raya yang berisi uwang berkeping-keping. Dah lama tak letak syiling 50sen. Mungkin next year? Stail kot letak syiling. Haha. Dasar kedekut. Pang!


Salam ada makna ni. Haha ! Tapi, sedih. Dah tak layak nak dapat duit raya. Wuwuwuw.. Sedarlah dah berusia kita ni haa semah oi ~


Asal amik picture ngan ayah je gegar. Gegar je, amik picture ngan ayah. Mungkin camera phone pun takut ngan ayah. Garang ~ Heeee.. 


Raya kedua. Melawat tapak perumahan jap. Eh, bukan. Pergi open house dua pupu tersayang sebentar. Then, pergi makan makan kat rumah Mak Ngah.


Nampak tak kat situ. kalau semah tu, semah la jugak. Asyik nak menjemah je kannn.. Muncung habis mulut-mulut. Kalau mak mentua tengok ni, habis la. Failed. Heee..


Ok la, penat dah nak letak picture raya. Takde la raya mana pun. Feel raya hilang since baju raya idaman tak siap. Sob sob.

Baik tidur. Moh sekalian kita beradu.

Thursday, August 16, 2012

Misi cari shawl

Assalamualaikum

Alhamdulillah, dah selamat sampai ke kampung halaman. Mood raya membuak-buak. Tapi, tak sure baju raya siap ke tak. :( Sangat berharap baju tu siap. Kalau tak......... Hmm, memang mood raya aku ke laut la.

Tadi menyelam carik shawl. Hampa ! Takde pun yang cantik. Mula rasa menyesal pasal tak pergi siap-siap Jalan TAR. Kalau tak, mesti banyak choices. Menyesal dulu pendapatan, menyesal kemudian mungkin dapat pendapatan lain. Eh.

Musykil jap, dalam sebesar-besar tempat tu, takde langsung shawl yang cantik. Haih ~ Ke, aku yang rabun malam? Tak nampak yang cantik dari jauh? Biasanya, mata aku ni, kalau yang cantik tu cepat je nampak. Muahaha..

Esok nak try selam kat tempat lain la pulak. Kot la dapat yang cantik-cantik. Heh.

Night night u olllsssss ~

Tuesday, August 7, 2012

Iftar with these people

Assalamualaikum

Dah masuk half Ramadhan dah. Alhamdulillah, masih mampu mengerjakan ibadah wajib ni.. Alhamdulillah.. Harap-harap penuh la this year. Weehuu! :)

For the first time untuk tahun ni, aku iftar kat luar. Biasenye makan kat rumah, takpun kat cubicle. Makan sambil attend user. Multitasking gitu kan. Tapi, nikmat berbuka puasa tu kurengg la since belum habis kunyah, call pun masuk. Lepas tu, cakap pun sambil simpan makanan kat pipi. Macam unta simpan makanan kat bonggol. Heh.

Semalam sempat la bukak puasa ramai-ramai dengan mr.fiance's siblings. Best makan ramai-ramai. Kalau dua orang je, tak best jugak. Heee..

While waiting for 630pm, sempat la pergi pet shop kat Mid Valley. Aku ni bukan la pencinta ikan sangat, tapi bila tengok ikan-ikan kat sini, tiba-tiba fell in love ngan ikan. What the fish ~




Subhanallah ! Cantik kan ?? What a beautiful creatures. Allah is Great !

After dah siap cuci mata, went for Iftar. Makan makan makan ! Yeayyyaaa ~

Venue: Seoul Garden, Plaza Pantai
Price : RM235/ 5 ppls *cekik darah*
Rate : 4/5 stars


Huduh tak lokasi ni? Heee.. Ni namanya orang dah ramai booked sampai kena makan kat luar. Tapi ok la, baru la ala-ala dalam citer korea "My girlfriend is Gumiho". Muahaha.. Tapi sayang, still tak reti guna chopstick. Jakun kan ? *sigh*

Eh? Heeee ! :)

Till meet in another entries ! Selamat bersahur peeps ! Remember, difference of fasting between Muslims and non-Muslims is 'sahur'. So, wake up for sahur :) - kadang aku pun terlepas jugak sahur. Heeee..