Saturday, October 27, 2012

Penarik memang menarik!

Bangun pagi tadi, nak pergi solat subuh, sekali mak tanya nak ikut tak pergi Kelantan. Ada kematian kat sana. So, kita pergi la ikut sekali. Mata dalam kereta tu jangan nak cakap la. Punya mengantuk macam hapeee.. Tapi, tak boleh nak tidur.

Dah siap ziarah semua, kita pun terus balik la kan. Sekali, perut macam lapar. After solat zohor kat masjid Penarik, ayah pun stop makan kat gerai tepi pantai. Yes! Sotong celup tepung my all time fav! Wehee~ ! Suka..

Nasib baik tak hujan and kita dapat snap view yang sangat cantik. Serius, laut sangat cantik. Colour laut tu kan, sangat gradient. Kalau buat photoshoot, pergh memang cantik. Terfikir nak photoshoot kat sini nanti for my wedding. Ermm.. Ok, dalam mimpi. Haha..


So, the menu for today. All celup-celup thingy. Heee.. Makan sotong satu pinggan tu sorang-sorang je. Tak nak share ngan ayah. Sangat kejam anak perempuan ini. Haih~


Sotong Celup tepung = RM10/plate


Ikan celup tepung = RM5/seekor


Shima celup tepung. 

Eh, bukan bukan. Heh. Yang ni harga dia lagi mahal dari harga-harga makanan kat atas. Mau sampai 10K ni, tak pun lebih. LOL.  :)

1 comment:

fadzli ismail said...

Yg shima celup tu mcm sgt menarik jer...;)