Friday, October 26, 2012

Lembu oh lembu

Hoyeeee.. Esok semua umat Islam akan menyambut Hari Raya Qurban yakni Hari Raya Aidiladha yakni hari sembelih binatang ternakan. Alhamdulillah.. :)

Kita pernah tengok orang sembelih lembu live time kecik-kecik je. Bila dah besar, macam takut pulak nak tengok. Takut is not the best word. Hmmm.. "serungggg"  . Yes, that's the perfect word.

* serung (loghat terengganu) = seriau/ngeri

Tapi esok rasa macam nak tengok la. Tapi tengah fikir jugak, pasal baju raya warna merah. Memang la lembu dah kena tambat semua, but yaa.. Still warna merah kot. Heh. Hmm.. Lembu sebenarnya takut warna merah ke, or gemar warna merah? Kalau la lembu boleh berkata-kata.

Dulu, kita pernah pergi bendang ikut ayah tangkap ikan yang kecik-kecik tu. Sekali, banyak pulak lembu kat sawah tu haa.. Kita rasa, lembu-lembu tu duk asyik tengok kita je. Scary oh! Time tu rasa macam nak cabut lari je. Ayah dah jauh kat depan. Last-last patah balik sebab tak sanggup nak redah lembu-lembu tu. Macam lembu tu nak terkam kita je. Haihh scaryyy~


Takde kaitan pun picture ni dengan lembu. Lembu suka warna-warni. Heh. Night world. :)

1 comment:

man said...

Blh lari laju x..krg kena kejar klu g tgk lembu 2..hehe