Thursday, October 11, 2012

9 hari lagi..

Happy sunday! Eh, thursday la.Sorry, kita cuti hari ni, konon macam cuti hari ahad la kan, pasal weekend ni kena kerja lagi. Hopefully, weekend ni workload nya macam last week. Heee..

Memandangkan kita ni takde kerja sangat kalau kat rumah, maka kena la layan something yang bestkan. Haaa.. So, kita tengah melayan To The Beautiful You sekarang. Drama ni ade je kat astro, tapi tak boleh tengok sebab tak subscribe. :(  So, layan kat youtube ponnnnn bolehhhh jaaahhhh oii.. Yang penting, dapat tengok Minho yang super hensem!

Tiba-tiba rasa sedih nak tinggalkan Exxon. Lagi 9 hari je nak kerja kat sana. Even baru je 1 tahun lebih kerja kat sini, but still memories tu penting. Wuwuwu.. Tak tau la kat tempat keje baru nanti macam mana environment dia. Yang pasti, environment kat Exxon sangat best i must say.

Fikir 40x jugak la nak tukar kerja ni. Pasal, libatkan future kan. Bila di tambah, tolak , darab, bahagi semua, kita memang nak kena carik something yang boleh secure my future. Bukan kita cakap kerja sekarang tak secure, but status as contractor tu yang buat kita fikir nak carik kerja yang permanent even dah kerja dengan company best. Tapi, Insyaallah company yang baru tu pun best jugak. :)

Buat kawan-kawan yang bertanya macam mana nak dapat kerja kat Exxon tu, kita serious tak tau macam mana nak mintak direct under Exxon. So, better awak semua masuk je website Exxon tu haa.. Lagi satu, kita mana la kenal orang-orang HR. Hohoho.. Kita cakap ni , pasal ramai sangat hantar mesej kat FB tanya pasal ni. Kita penat la nak jawab awak-awak sekalian. Sorryyyyy... Kita bukan sombong T_T

4 comments:

CikNurul said...

tukar keje? keje kt mane pulak lepas ni?

Nazatul shima said...

keje dekat area2 klcc tu jgk..hehehe..

Nor Mazila Mohd Nor said...

maxis leteww

Mr feckry said...

gud luck kat tempat baru..