Sunday, July 22, 2012

Puasa dan Terawikh

Assalamualaikum

Alhamdulillah, dapat kerjakan solat terawikh lagi malam ni. Rasa seronok sangat sebab dah lama tunggu bulan puasa, nak buat solat terawikh. :)

Tapi, aku boleh pergi time weekend je. Pasal, weekdays aku kerja dan balik pukul 10 malam. Pukul 10 tu, orang dah balik solat terawikh dah. Sedih kan ? Wuwuwuw.. Kena tunggu kerja yang normal working hours baru boleh pergi full kalau bulan tak mengambang. Hee..

 On the way balik terawikh, kita posing jap. Dalam kepala, "nak makan ape plak pasni?" HAHA

Oh, sekarang dah boleh ke nak dengar lagu raya eh? Ke melampau sangat nak dengar sekarang? Puasa pun tak masuk 5 hari lagi kot. Heh. Takpe-takpe, ambik mood raya dulu. Yeay ! :)

P/s: Ramai je yang post kat FB semangat nak pergi solat terawikh tapi, solat wajib tak buat. Ruginyee.. Yang wajib tu penting kawan-kawan ye ye ye.. :( *peringatan untuk diri sendiri jugak*

5 comments:

Mr feckry said...

xdpt pi jemaah kat surau or masid takpe..wat sendiri. jom semarakkan ramadhan sebaik mungkin

Cik Rongoks said...

selamat berpuasa dan berterawih ^^

hazanis said...

slmt berpuasa..ada masa tngok la jgk blog saya http://kakiblogger.mygeng.org/#s01

ellieandcarl'sstories said...

balik keje pukol 10.. lewat nye. keroje ape awak.?

Miss Fifi said...

boleh je solat kat rumah.
tapi,xbest kn,best lagi jemaah :)

jom dengar lagu raya.huhuhu.