Saturday, July 7, 2012

Broga & Sungai Tengkala

Assalamualaikum

Tak serik-serik dengan main futsal and end up dengan kaki sakit, kali ini, aku cari penyakit lagi dengan hiking kat Broga Hill. Yeay~ Dah lama tak hiking. Last aku hiking dulu kat zaman kampus. Tu pun, takde tinggi sangat. Heh.

1230 pagi - balik dari office, pergi rumah Naju ngan Diya dan Fad, tidur sana, pasal esok nak pergi Broga di subuh hari.

330 pagi - bangun tidur dengan keadaan mamai pasal tak cukup tidur, mandi, then buat sandwich (kenkonon aku pandai buat sandwich sardin which is i'm not). Thanks Diya sebab tolong I dengan ramuan sardin. Haha..

430 pagi - Gerak ke Broga dalam 6 orang. Meh aku list kan siapa insan-insan tu (Fad, Diya, Naju, Ain, KA, CK). Sempat la sesat sekejap kan.


600 pagi - Sampai ke Broga. Solat subuh kat bawah. Then baru gerak panjat Broga. Perghh.. Ingatkan takla tinggi mana. Tapi rupenye, tinggi jugak beb. Semput dan mengah mak jemah nokss..

Suasana Subuh di Broga. Subhanallah cantik ciptaan Allah.. Indah sngat ! 


Diya sangat hebat, pasal lead kiteorang yang dalam kegelapan di subuh dinihari. Pasal, leader yang asal, CK hilang tah ke mana. Terfollow team lain kot. Heee..

 

Yeay !! We did it ! Thanks ck sebab tolong kami sampai ke atas ni. Susah oo nak sampai atas ni, pasal kena panjat batu guna tali bagai. Hehehe.. Jadi, apa salahnya jakun ambik gambar di samping papan tanda Broga yang very the popular iteewww..


Muka buat-buat berani. Dalam hati siapa yang tau. Fad ! Tak payah berlakon senyum macam tu boleh tak? Hahaha!


Ni muka semangat hokayy.. Tak takut puuunnn...haha.. Takde ah, serius, aku takut pasal gayat. Sebab tinggi nak turun ni. Maklum la, kaki tak cukup panjang. Heh.

900 pagi - Turun dari Broga dan menuju ke Sungai Tengkala untuk mandi manda ! Yeay!

* Picture kat Sungai Tengkala takdela kawan-kawan, pasal kami semua seronok bermandi manda, bermain super spontan dalam air. Eh.

1130 pagi - Bergerak pulang. Semua dah jadi macam zombie. Jasad bergerak, roh dah tidur. Zzzzz ~

Ada nampak macam tentative outdoor activities tak ? Haha !

5 comments:

Mr feckry said...

dah lame teringin nak naik broga hill

Umi Nadiah said...

cma sayam! Sungai Tengkala ke, Tekala??

Elih Japahar said...

Wow! tengah panjat pun senyuman manis hehe...comelnya awak :P

Nazatul shima said...

feckry: pegila..ko bawak wife skali..kt sini, ade je yg bawak anak..musykil jap..haha..

umi: eh,..rasenye tengkala kan? wahahaha.. ntah la umi..rse mcm dah btol dh..:P

elih: time kasih....:)

Umi Nadiah said...

hehe. Dekat2 Gabai ngan Congkak eh? Tekala lah dear. Baru pegi Gabai ahad ritu.