Saturday, February 25, 2012

Renungan

Renungkan...

Jangan disangka kegembiraan akan bersama kita selamanya.
Pasti tiba hari di mana kita akan menangisi pemergian orang yang kita sayangi.
Hargailah mereka sementara ada.
Jangan disakiti hati mereka.
Jangan sisihkan mereka.
Jangan lepaskan kemarahan kepada mereka.
Kerna suatu hari nanti, kamu pasti menyesal kerana tidak dapat gembirakan mereka.

Maka,

Sayangi mereka..
Cintai mereka..
Curahkan kasih sayang kepada mereka..
Luahkan perasaan sayang kepada mereka..
Kerna suatu hari nanti, kamu pasti akan gembira kerana dapat gembirakan mereka..

Semua akan kembali kepada-Nya..

Tiada satu yang akan kekal di Bumi yang sementara..

Bermunajatlah sementara kita masih bernafas.. Berzikirlah sementara kita masih mampu berkata-kata..

Insya-Allah...

5 comments:

ejoncb said...

Fuh...speechless..wat happeng my dear?

Nazatul shima said...

nothing yunk.. just diri sndiri kena keep moving ke arah kebaikan.. :)
sebab, ajal maut sume tu kat tangan DIA.. x kire tua or muda.. jadi, kita kena la bersedia.. :)

Mr feckry said...

masa mendewasakan manusia kan..?bile kite mula cakap2 macam ni, bermakna kita dah hampir dengan Allah..

~eZmALiZa~ said...

wahh..kak c-ma..terlalu puitis nie... :)

cinta pada Ilahi lebih abadi :) insyaALLAH! :)

man said...

kita belajar dari pengalaman..kikikiki