Thursday, January 12, 2012

Be prepared | Engagement Version

Assalamualaikum

Hye peeps ! Macam dah lama aku tak memuntah kedarah ayat kat sini. Bukan busy sangat pun, cuma mood nak menulis tu hilang. Tak tau kenapa ! Yang penting, duit nuffnang still masuk. Erk? Hehehe.. Memang nak kumpul kasik banyak, pastu nak simpan buat duit kawen. Eh, boleh ke? Cukup ke? Itu menjadi persoalan. :)

Ada orang cakap, " Kalau nak bina masjid, Insyaallah, Allah akan permudahkan semuanya.."

Ayat tu membuatkan aku macam semangat nak mengumpul duit untuk kawen. Say no to shopping ! Everyday is calculation day. Makan, minum, minyak kereta, barang dapur (macam aku ni masak sangat pun), mekap, bil sana sini, sewa rumah, everything need to be calculated! Anggap jela aku ni calculator. Tak tersentap pun. HAHA !

Maka, aku dan boyfie dah mula membeli sikit-sikit barang untuk tunang. Ops! :) Alhamdulillah, barang hantaran partially completed. Kek semua dah order, doorgift pun sama. Mekap pun dah booked. Tinggal nak carik cincin, booking pelamin dan sewa baju. Bajet nak tempah, tapi, bila aku hitung-hitung semua, macam.. Erm.. Murah sewa je. HAHA ! Yang penting, baju sewa cantik hokayyy ! :)


Nanti aku list kan, dengan siapa aku tempah kek yang sedap, dan dengan siapa aku booked mekap. But, once I've done with my engagement. Sebab, senang, nanti kau boleh la tengok hasil kerja mereka. Kan kan? Hehe..

Dan, aku dah design my owned doorgift tag dan label air mineral. Tu pun, after my engagement, baru aku akan tunjuk, sebab nak kena tampal semua dulu kan. So, aku akan tunjuk once tag tu dah melekat lekat di botol dan doorgift. :)

Even macam majlis bukan bulan ni, mahupun bulan depan kan, tapi kena well-prepared. Sebab, aku tak suka kerja last minute. Kalau bab ni la.. Kalau bab lain, last minute tu pun jadi kebiasaan jugak. Hekhek..

Guys, pray for our happiness both in this world and hereafter. Amin... :)

14 comments:

liyana izwan said...

alhamdulillah....i like :)

Cik Fasyareena said...

cma.bila engaged?sukenyeee..

Nazatul shima said...

Thanks iwan cyg...;)i like too! hehe..

whiteapple said...

cima: nak cop 1 bag doorgift!! kihkihkih...

Mr feckry said...

alhamdulillah..banyakk solat hajat wei

Moumo said...

wahhh,
congratulations!!!!

Liza said...

Waa...semoga dipermudahkan semuanya shima..=)

thah salleh said...

simpan ke thah se door gift.. (:

Nazatul shima said...

cida: doorgift tuk pihak laki...hahaa..:P

Nazatul shima said...

feckry: Alhamdulillah.. Insyaallah..doakan kami..:)

Nazatul shima said...

mek la: TQ yunk!!! hehehee..

Nazatul shima said...

liza: Insyaallah..harap2 mcm tu la liza..Amin..:) Thanks..

Nazatul shima said...

thah: tuk pihak laki je tihah..kekekee..:P

cik jue tomey said...

suka tol tgok org prapare2 utk kawin..bila la giliran sy plk...calon pun tkde..huhu