Friday, October 21, 2011

Time ni la kau nak mampus!

Macam biasa, bila malam menjelma, ada saja yang nak dibuat. Tidur tak nak la pulak. Kalau siang hari, tau pulak nak terbongkang tidur sampai ke petang. Eh eh.. Tersasul cerita pulak. Hakhak..

Addduuiii! Tadi, tengah buat spot check dalam purse, kot-kot jumpa note 50 ke. Mau gembira bukan kepalang?? Tapi, hampa. Hanya ada beberapa note 5 hengget. Malas gileee nak gi draw duit. Sedih kalau tengok dalam bank, amount makin kurang. T__T

Check lagi, check lagi, sampai la macam nak tengok gambar sendiri time buat lesen kereta dulu. Eh, nampak comel la pulak! Sila muntah sekarang.

Tapi, bukan tu yang menjadi focus point aku. Yang buat aku terkejut bagai nak rak, bila date tamat tempoh tu 13/10/2011! Oh, lesen aku dah lama mampus! OMG! Dah seminggu aku drive dengan selamba. Macam terjun dalam sungai yang ada buaya, tapi buaya tak perasan aku manusia. Lebih kurang macam tu. What the fishcake betul!

Nasib baik next week gaji dah masuk. Kalau tak, kena belajar macam mana nak tackle abang polis trafik. Tackle supaya dieorang tak keluarkan saman. Kenyit mata mungkin? Oh, nanti dia ingat aku cacat. Maybe..... Nanti aku fikirkan balik. Otak dah tepu.

Maka, seharusnya kena ambik cuti satu hari, pergi renew lesen kereta. Tak suke! Aku nak kerja! Nak kerja! Ceiitt! Gila ah berpura-pura rajin. Esok kerja, kena pura-pura rajin ye noks. Bubbyeee my alll (rosak bahasa)~

7 comments:

Mr feckry said...

polis...!gayah punye lesen dah mati

zulkbo said...

salam..
aduhh..ganazz..
drive tak berlesen :)
okey je pejabat pos
pun boleh buat

FaFa said...

hehe... penah jugak drive tanpa sedar lesen dah mati. tp skrg nak idup lesen kejap je. lg2 kalau pagi. tak sampai 5 minit.

FaFa said...

hehe... penah jugak drive tanpa sedar lesen dah mati. tp skrg nak idup lesen kejap je. lg2 kalau pagi. tak sampai 5 minit.

Nazatul shima said...

feckry: ahaha...ngadu la..xtkut :P

Nazatul shima said...

zulkbo: salam..hehe..ni bkn ganas..ni namenye menempah maut..hehe.. Insyaallah, nanti gi post opis..

Nazatul shima said...

fafa: oo.tula..kawan shima pn ckp cmtu..skejap je katenye..hehee.. Insyaallah, ade mse free nnti, kena g renew..;)