Monday, October 24, 2011

Tiket mahal gile! | Final Terengganu vs N9

Assalamualaikum,

Kalau nak diikutkan hati, mau saje aku lempang laju-laju FAM nih! Ada ke patut, tiket final bola Terengganu vs N9 nanti dia nak up sampai 50 hengget?? Aku takdela peminat bola yang tegar. Tapi, kalau dah negeri aku masuk final, haruslah kena pergi stadium. Baru ada feel nak menjerit bila Manaf mamat sumbat bola.

Tapi, aku tak taula benda ni betul ke tidak. Yang penting, dalam facebook dah kecoh-kecoh. Haruslah aku kecoh jugak. Mana boleh lepaskan peluang.

Time aku nak pergi stadium ni la, yang dia nak up harga. Dah la first time pulak aku nak pergi. Terus hilang mood. Tapi, serius, aku STILL nak pergi ooooooooooooooooooo........(hentak kaki laju-laju)


Nak jugak rasa feel duduk dalam stadium. Kiri kanan orang conteng muka. Pakai topi badut, main gendang. Even nampak macam crowded, aku gerenti, environment mesti happening! Boleh menjerit sekuat hati tanpa ada orang memandang sinis. Sebab, semua orang akan menjerit.

AAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Gooooooooooooooooooooollllllllllllll!!! wwwwwwwwwwwwwuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

Kejorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...... Lambatttttttttttt ngatttt!! Derahhhh... derahhhh...!!!

Hari tu, mungkin keayuan dan kewanitaan aku akan menipis. Jangan terkejut, kalau tiba-tiba suara bertukar garau. Yang penting, dapat jerittttt. I love shouting hell much!

Sebab, tempat yang paling strategik untuk menjerit, di STADIUM.

Kalau harga still tak turun, jawapan dia, menjerit ala-ala alim kat rumah jela.

 

Lagi jelas muka si pemain, bebas nak menggaru rambut kalau bola tak masuk gol, dan bila lapar, boleh makan bila-bila masa saja.

8 comments:

Pocket said...

kamu kena paham,
RM50 tu suku jer dah dapat kat stadium untuk nak cover si penyapu sampah n kerusi yg mungkin patah.

lagi suku nak bagi gaji kat penghibur yang dok lari tengah padang tu.

lagi separuh, FAM bantai la utk beli stokin n jersi :)

tp tak per, kalau kamu nak stay kat 'stadium' kamu jer pun ok jee:)
murah lg :)

pak long said...

salam...
ala sis..sesekali apa salahnya...baru rasa feel real kat dalam stadium..

harap penyu tak menangis lagi...

Mr feckry said...

bini sebok soh cari jersey terengganu...!

Nazatul shima said...

pocket: mslhnye, kalau nk up pape, nape mesti nk collect duit bile team ganu ngn n9 men..nape x collect time slangor final dlu? nmpak sgt bias.. klo dh kalah, buat care kalah la slangor..wat malu je..

Nazatul shima said...

pak long: Insyaallah, penyu senyum pasni..hehehe

Nazatul shima said...

feckry: hahaha..so, ikotkn aje ok...haha

haffizmohdnoor said...

mahal pun mahal lah... APis tetap sokong nogori sembilan hehe :D

Mya said...

lama dah x g tgk bola kt stadium ni.