Sunday, October 30, 2011

Shopping dengan spouse. Fun!

Assalamualaikum

Bila masuk je hujung bulan, mesti perasaan macam nak melompat-lompat, menari-nari. Gaji masuk weyh.. Masyukk!! Masyyuuukk?? Masyukk hape bendanya. Dah start kira hutang-hutang. Dari sekecik-kecik hutang sampai la sebesar-besar hutang.

Memang tak boleh nak jadi OKB. Even sekejap! T__T

*OKB bukan bermaksud orang kurang berotak, tapi orang kaya baru.

So, tadi pergi la carrefour sekejap. Cari stok-stok makanan untuk minggu ni. Bajet tu harus ada. Beli yang mana perlu dan yang mana nak makan. Tapi, ikutkan hati tadi, banyak lagi nak borong, tapi bf cakap, JANGAN MEMBAZIR. Maka, aku akur. Jangan membazir ye noks sekalian.

Oh, ni stok makanan aku dan bf. Eh, bf? Iye.. Semenjak dua menjak ni, kami suka membeli barang makanan bersama-sama. Rasa macam seronok pulak membeli dan belah dengan dia. Sangat fun dan situasi give and take tu ada.

At the same time, boleh bagi pendapat apa yang perlu, apa yang tak, apa yang best, apa yang tak. Yang mana murah, yang mana tak. Even, kadang tu, aku macam buat-buat tau kan. Annoying betul. Heee..:)

6 comments:

Pocket said...

roti ada dua,
jumbo satu n biasa satu?
someone makan roti telebih nii!!:D

cocoa crunch! tp tak der susu?
ooh

cherry_ijau said...

untunglah ada spouse ~

FaFa said...

hahaha... mase mula2 tgk gmbar rase mcm..eh, kenapa roti beli sampai dua.. kuat makan ea..? :) rupenye shopping bedua.

Mr feckry said...

nanti dah kawen lagi seronok gayah

Dee Zahari said...

Best la Cip G ade cip Paih.

iedchan said...

seronok2..hehe..kite beli die bayar..haha