Wednesday, October 12, 2011

Pujian tu perlu kot.

Sudah menjadi lumrah dalam hidup, wanita suka dibelai, dipuji, disayangi dan segala macam di lagi oleh pasangan. Kalau dibelai dan disayangi tu, Insyaallah la akan sentiasa berkadar terus dengan masa. Tapi, kalau dipuji??

Before couple: Puji si perempuan tak payah disuruh. Fluent gile atur ayat. Memang terbaik!

Lelaki: Sayang.. awak ni cantik la.. comel..kiut..semua ada lah! Ish! Untungnye saya dapat awak!

After 4 years been together: Si perempuan pulak nak kena tanya.


Perempuan: Awak tak nak puji saya ke?? Dah lama saya tak dengar awak puji saya..


Lelaki: Ye... ye..cantik.. (langsung macam tak ikhlas)

HAHA!

Kau mengalami situasi ala-ala macam ni ke??

Ataupun, lepas kau baca entri ni, baru kau perasan, boyfriend kau dah lama tak memuji? Kan?

Erkkk! Kalau macam ni, agak-agak bf puji tak?? Bagi aku, sah-sah dah kena kutuk awal-awal. HAHA!

Kesimpulan: Puji-pujian akan merapatkan lagi silaturrahim.. Tak gituwww senah?

2 comments:

Mr feckry said...

awek ni kalau boyfren die puji lebih dari 5 kali..comfem....confem

Nazatul shima said...

comfem pe weyh?hahaha