Monday, October 3, 2011

My new eyewear :)

Assalamualaikum

Akibat kerabunan yang memang aku tak boleh nak elak lagi, aku TERPAKSA jugak beli spek mata. Gila kau kalau aku biarkan mata aku rabun macam ni. Mau drive sampai JB nanti. Nak pergi Bangi je. Haha..

Amoi cina yang jual spek ada cakap kat aku semalam.

"Aiyaaakk.. Manyak lo power u.. U memang kena pakai spek.. lagi, u punya mata ada silau.. kena kasik pakai lo.. mari kita tengok ape yang ok untuk u.." Amoi tu pun start jual minyak. Haha..

Time nak test mata tu, seronok gilakk.. Mari mengenal huruf. Sadis, kalau tak pakai kanta yang terang benderang tu, aku komfom fail. X nampak macam K. Kesian..

Counting punya counting dengan cina tu, last price dia kasik, RM380. Aku pulak, fikir punya fikir, ok la.. As long as benda ni tahan, gagah perkasa dan yang penting aku dapat usha benda dengan senang tanpa terlalu fokus. Contoh, peristiwa semalam.

" Awak! Tengok.. saya nampak lelaki tu pegang hotdog la.. Jom beli hotdog!"

"Haih awak ni.. sejak pakai spek, semua benda nampak..haha.."

Ok, dia perli aku.Sangat perli. Hehe..Sebab, aku punya mata lagi terang dari beliau kot. Hakhak.. Suka beb, bila dapat tengok benda crystal clear ni. Macam, mata reborn gituwww..

So, nak kenal tak sape orang baru ni??Tadddaaa!!


Meet Mr.Lee! :)

 I care you more than myself ok.Because you are worth it! Haha..

7 comments:

Mizz ErMa said...

waa..mahal jugak tu..nape x pakai lens je? hehe

Nazatul shima said...

hmm..tkut la yang nk pakai lens..huhu.. xberani lg..hehe

Mr feckry said...

makan le karot bebanyak bagi kureng sikit rabun

Nazatul shima said...

erma: emm.. tkut nk pakai..mcm sakit je..hehe

Nazatul shima said...

feckry: nnti aku oder air karot plak pasni.. nk kasik mate shining ckit,mkn pati prune..hehe

Mya said...

comel pe pakai spec kan? hee =p

Tapak Kaki said...

kawan aku cakap budak nerd je pakai bingkai hitam ni.hehe..betol ke?