Wednesday, October 5, 2011

If i'm a singer | 30 hari cita-cita

Assalamualaikum

Tiba-tiba dapat idea nak buat 30 hari cita-cita. Maksudnye kat sini, aku akan list selama 30 hari, apa yang aku nak jadi selain apa yang aku dah jadi sekarang. Paham? Jom cekedaoutttt!

If I'm a SINGER.


Aku akan jadi penyanyi yang berhijab, sebab hijab itu satu kewajipan untuk kaum hawa. Tapi, aku takkan main gitar, sebab aku tak reti nak petik gitar macam mana. Pernah try sekali je dulu, tapi yes, serius jadi lagu yang takde melodi. Plain ajeee..

Aku mungkin jadi underground musician dulu kot. Tak nak masuk main stream. Sebab, kebanyakan artis baru yang terjun dalam main stream ni, bukan sedap pun suara.Muka je cantikcantik, hensem hensem. Hoi! Selamba je aku kutuk. Hahaa..

Dan, aku akan nyanyi lagu yang ala-ala ada vokal gituwww, even suara aku taklah sesedap mana. Sebab, aku tak reti nak rap! Takut tersasul bahasa terengganu time me'rap' tuh. Tapi, tak salah pun. Maybe boleh buat album tajuk die, "ke laut weyhhh.. ke lauttt!!". Mungkin laku dijual di negeri timur saje, atau paling kesian pun, aku je yang beli untuk diri sendiri.

If I'm a SINGER.

Nak mintak mak aku jadi PA. Tak payah upah orang lain. Mak aku pun tau, apa yang terbaik untuk anak dia.  Kan kan?

" Mak, hari ni nak gi buat show kat Taman Syahbandar..."

"Oh, hari ni tak boleh, tolong mak masak kat dapur"

"Errr..........."

Kesimpulan: If i'm a singer, i'm nowhere.

7 comments:

Mr feckry said...

jadi singa untuk husben lu je la

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ko pernah rekod ko karaoke kan???
aku dengar... leh layan laaa...
heeee

Fida Husain said...

nyanyi kat dapur pun okay jugek :D

Nazatul shima said...

feckry: haha..mne bley.. ak xnk jadi singa.. ak nk jadi bear..haha

Nazatul shima said...

ms: hahaha.. ley lyn ey..mampu x wat ko trtdo?hahaha

Nazatul shima said...

fida: klo kt dapur mmg salu sgt dh..hehe..:P

Mya said...

ahha. i love singing =D