Friday, September 2, 2011

Mari beraya seraya-rayanya!

Assalamualaikum

Macam mana dengan raya korang. Aku gerenti korang pun tak sempat nak update blog pasal sibukkk nak kutip derma dari orang ramai kan??? hekhek..

Sayangnya, tahun ni, kutipan derma aku langsung takde. Maka, aku lebihkan pendermaan kepada sanak saudara. Tak salah berbagi rezeki lebih sedkit jika ada yang lebih kan? Hee..

Tapi, nak buat macam mana. Raya tahun ni agak hambar. Yelah, 1 syawal, aku still kerja. Langsung tak pakai baju raya. Pakai seluar je. Hahaha.. Sedih wooo... Tunnel kat klcc tu kosong! LRT pulak boleh kira berapa ramai yang naik. Manyak syiookkk..



Bila tengok umat Islam berpusu-pusu ke masjid klcc untuk sembahyang raya, Tuhan je tau macam mana aku tahan dari menangis. Bukan manja hokayy.. Tapi, tak pernah beraya di perantauan.

Lengang gila ofis aku hari tuuuu.........

Pulak tu, breakfast untuk pagi raya. Nah!


Serunding scrabble egg, rendang burger, kuah kacang sos cili dan sate hash brown.


Antara colleagues yang kena berkhidmat untuk 1 syawal. Bagus kan kami?? ;)

Dah habis kerja terus berkejaran ke airport. Dah tak sabar nak balik kampung ni nokssss!! Hati bergetar-getar, dada berombak-ombak, mata terkebil-kebil. Haha..


Peace yaww! Aku nak balik kampung nih! Bye bye KL!

Dan bermula epilog pilu, when baju raya aku, HANYA sehelai je yang siapppp!!! Hati pecah berderai. Hancur lebur.. Dalam kepala dah pikir, tak raya tak raya tak raya. Dammmmm dumm~!


Ni lah hasil baju raya yang aku pakai untuk raya tahun ni. Dammit! Sedih wooo...... Oh, ni my mum! :) (Nampak macam pregnant kan? Hahaha...)


Ni si budak kecik Awin. Tak banyak sangat picture raya yang aku hamik. Raya pertama dah tak sempat nak pose ngan family dan sedara mare.

Maka, konklusinya, raya tahun ni, so-so je... Wait for another raya. Hopefully more exciting! Yang penting, aku nak hantar baju raya kat orang yang sempat siapkan. Kehkhe..

See you soon readers!! Much of love! xoxo! :)

4 comments:

Tihara said...

lawa baju raya..i like turqoise color..
selamat raya shima :)

Mr feckry said...

1 syawal masih di KL? same cam bangla beb..haha..

jangan mara, selamat hari raya ..maaf zahir beb..batin...sekali

Mya said...

outfit yg cantik! =D

Uchi kay-f @hmad said...

raye kat ofis iyee..