Monday, September 26, 2011

Love moderately

Assalamualaikum

A friend of mine ada bercerita. 

"Kalau kita bercinta, seratus peratus kita letakkan kasih sayang kita kat dia, once dah break off, mesti kita rasa sangat sedih, frust, kecewa...  

Tapi, kalau kita letakkan kasih sayang kita lebih kepada Allah, Insyaallah, kita pasti tak akan rasa kekecewaan.... Sebab, kita dapat merasa Allah itu ada bersama kita.."

Perghh.. Ayat ni meruntun jiwa aku sekejap. She's sangat tabah hokayy.. Even kena dump, but she's still strong enough! Aku sangat kagum. Tak sikit pun aku nampak riak muka kecewa dia. 

Hopefully, dia akan dapat jodoh yang lebih baik dari sebelum ni, because she deserve it. I adore you my friend! :)


Dan aku?? Dengan sikap aku yang memang selalu tak moderate in wuteva yang aku buat. Hahaha..  So, aku kena belajar untuk love moderately macam dia cakap. Bukan bermaksud kurangkan kasih sayang ye noks sekalian, tapi bersederhana sahaja. Cool kan? Aku pun rasa sangat cool.

But, i believed, it takes time jugak. Phase by phase. Kan kan? Insyaallah... :)

Saranghae oppa faiz! :)

4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

moga die mendapat jodoh lebih baek...
ameen...

Mr feckry said...

Sape awek yang taabah tu...meh wa usha sikit..

hehe gurau je...gua doakan die betemu dengan jantan yang soleh ..haha

Uchi kay-f @hmad said...

nk jadi mcm die lah!

tapi aq blm break off lagi..emm mcm ne tu?

pak long said...

salam...
cool n stedy sis....