Thursday, September 8, 2011

Kerana mulut, badan binasa!

Assalamualaikum

Aku ingatkan sekarang dah takde orang berfikiran kuno. Tapi, still lagi ada. Meh aku translate ayat standard, kasi kau semua paham apa yang dia tulis. Maybe nak bergurau, tapi bagi aku, ni gurauan kurang ajar gile!


"orang ganu? Jenis tak percaya kat tuhan tu. Tapi percaya kat tuhang. "

Astaghfirullahalazim...

Harap kau sedar apa yang kau cakap tu. Bukan nak mintak maaf pun. Sensitiviti agama langsung tak ambik port. Nak bergurau pun agak-agak ah dikkk!

Kalau nak bergurau kurang ajar pasal benda lain, aku boleh consider lagi. Tapi ni dah masuk hal-hal agama, main-mainkan nama Tuhan, memang aku tak boleh nak consider.

Harap kau muhasabah diri balik apa yang kau dah cakap. 


14 comments:

Joanne Juend said...

itu lah, kadang2 diorang perlu tau batas. Cube terus terang, inbox kat die yang tak baik cakap mcm tu. Kesian jugak klu memang xtau batas percakapan...

piDa-oHh said...

hai joanne :D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bergurau pon kene ade batas baiii...

zulkbo said...

salam..
dok pehe??


moralnya jaga lah
mulut kita kan..?

POSH76 said...

melampau tu....

Sabrina said...

uish..xtakut ke! :(

Uchi kay-f @hmad said...

bergurau tak kena tmptlah tue...hurmm

Nazatul shima said...

joanne: hmm... klo die tu jenis berfikir, msti da mtk maaf.. ni mmg jenis keras..so, klo inbox pn i tot, it never works.. btw, thanks joanne..:)

Nazatul shima said...

pda: dang lgi usha line kt blog ambe nih..hahaa

Nazatul shima said...

ms: ha ah... tau xpe..mmg mcm &*%#&#.. addduuii!

Nazatul shima said...

zulkbo: salam...dok pehe? kena bukak kamus bahasa ni..hehe.. yes, u r rite..:)

Nazatul shima said...

posh: ha ah...sangat!

Nazatul shima said...

sabrina: emm...xtkot kot..sbb tu die berani ckp cmtu..hmm..

Nazatul shima said...

uchi: tula.. nk bergurau pn agak2 la kn..