Saturday, September 10, 2011

Doktor gigi!

Assalamualaikum

Zaman kecik-kecik dulu, kau takutkan ape?? Takut hantu? Takut gelap? Takut cerah? Eh, ada ke takut cerah? Abnormal.

Benda yang paling aku takut zaman kecik dulu, DOKTOR GIGI atau bahasa asingnya DENTIST. Yang ni memang aku fobia beb! Bila pegang je kad hijau besar gedabak tu, otak aku dah pikir macam-macam.

Tak nak datang sekolah....

Menyorok atau hilangkan diri kat toilet....

Buat-buat pergi, tapi tak payah jumpa doc....

Terus balik rumah....

Haa.. Tu antara idea-idea kurang bernas yang aku ingat lah. Sumpah, aku memang tak boleh dengar bunyi mesin tampal gigi! Ewwww!!! Seram! Macam nak bedah gigi je.

Jarum dia yang panjang berjela. Macam nak cucuk jadah ape je. Tak terbayang bila jarum tu cucuk dalam gusi. Waaa! Horror! Sampai sekarang aku still takut nak jumpa dentist ye noks. Nampak je gigih ni, tapi dalam hati kecut. Kahkah.. Tapi, tak pernah lagi la terkencing dalam kain kan. Well done.

Tapi, tula, bagus jugak dentist datang kat sekolah. At least, gigi aku tak la rongak kan. Haha.. Kalau dentist tak datang kat sekolah, belum tentu gigi aku akan penuh macam sekarang. Entah-entah dah jadi macam ni.



Lagi kesian kan? Dan komfom belum tentu BF aku nak kan aku kalau macam ni. Kalau ada pun, mesti Pak Ucop kebun. Kehkeh.. 

5 comments:

sifu im said...

aku tym skolah rndah dlu,nmpk je van hospital dtg, terus lari..takut kena cabut gigi haha

Liza Razak said...

dari dulu sampai sekarang saya takut dentist..huhu :)

Liza Razak said...

dari dulu sampai sekarang saya takut dentist..huhu :)

Nazatul shima said...

sifu im: hahaa...xkena carik ngn cikgu ke?hehee..

Uchi kay-f @hmad said...

samelah dgn saya,pernah ponteng skola psl takut dgn doktor gigi <--alamak kantoi