Friday, September 23, 2011

Bagi idea boleh?

Assalamualaikum

Kalau huruf-huruf yang besar-besar, dah kurang nampak dari jarak beberapa meter, adakah petanda aku kena pakai spek???

Oh, NO!

Serius, aku cuba untuk fokus kat sesuatu benda. Aku yakin, mata aku mampu tengok dengan jelas. Tapi sayang, komfom aku dah makin rabun, sebab tulisan kat banner tadi, aku nampak satu line je. Tsk! Tak nak pakai spek.. T__T

Bayangkan, kalau drive, signboard lagi beberapa meter, baru nak nampak. Kalau sesat dalam KL ni takpe, kalau tersesat jauh ke JB macam mana?? Hari tu pun dah sesat, terpaksa mintak BF aku jadi google  maps. Katenyeee.. Hehehe.. Ampun cik abang. Saya takde GPS. :(

Fuhh... Boleh bagi idea tak? Spek macam mana sesuai??

Petak?

Bulat?

Segitiga? Atau..

Star?

Pastu, brand apa yang kau rasa aku afford untuk beli as status aku sebagai pekerja makan gaji ni? Dan budget berapa untuk beli spek ni?? Biasa la, aku ni memang tak pernah la nak try usha spek-spek ni, sebab tak terpikir pun satu hari kena pakai. T__T


Bila aku tengok pic ni, rasa nak lempang laju-laju diri sendiri (ayat common, menyampah dowwwwww...). Look like nenek-nenek sudaaa.. Arghhh!! Tak nak pakai spek!! (Spek pinjam dari Intan)

Untuk adik-adik yang amik sains komputer or whateva yang relate ngan komputer, dan tengok komputer 24/7, pesanan ahkakkkk jagalah mata anda. Ikhlas tak?? :D

6 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

sya rase muke awk sesuai pki spek mcm si jue..kwn bloger sya tue..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku pon grad science comp...
mate ok setakat nieh...

pak long said...

buat spek bulat besor tentu akak jeliter....

Shahrul Tanaka Safeai said...

orang tua memang kena pakai spek :p

Mr feckry said...

sekang ni memang pesen pakai spek nenek-nenek

thah salleh said...

hummm.. tu spek dlm gmbo tu comey dh... hehe. thah pon pakai spek sbb hari2 duk ngadap komputer.. siap tinted silau lg. sbb rabun silau.. T_T