Monday, August 15, 2011

Tangan kau merayap, siap!

Assalamualaikum

Oleh sebab raya tak lama lagi, dan puasa dah masuk setengah bulan, elok lah kalau aku tulis entri ni. Dan, khas buat sesiapa yang selalu naik bas, atau jarang-jarang naik bas.

Sape tak kenal bas Sani Ekspres? Hensem kan anak tuan empunya syarikat ni. Pang!!! Maaf, melencong. T__T

Buat gegirl, kau suka tak kalau naik bas, then ada lelaki kat sebelah kau? Aku agak, kalau mamat bangla ke hape, mesti kau macam nak muntah hijau kat dalam bas kan? Oh, mabuk bas. Tapi, serius, kau suka ke?? Kalau lelaki macam Fahrin Ahmad pulak, macam mana? Sure senyum nampak habis 24 batang gigi. Kan? Kalau la Fahrin Ahmad duk sebelah aku dalam bas, satu malam tu komfom aku ajak dia borak jee...

For boboy?? Serius kau lagi semangat naik bas, kalau perempuan kat sebelah kan?? Tambah-tambah perempuan tu hot semacam je kan. Lutut pun goyang. Kalau dapat makcik kat sebelah, mungkin kau berlagak baik sikit, kot-kot makcik tu ada anak perempuan, tak sia-sia acting kau.

Tapi, sebenarnye, serius bahaya kalau berlainan jantina duduk sebelah menyebelah ni, lebih-lebih lagi kau tak kenal batang hidung dia. Even nampak baik, tapi jangan terlalu menyangka dia tu baik. Bahaya noksss.... Macam-macam boleh jadi. Tangan merayap ke, tangan depa ke, kepala lentok ke, wutsoeva la. Mula la lepas tu nak melenting sakan.

So, buat gegirl, aku sarankan kau beli tiket yang single seat je. Senang. Nak tidur gaya kuak kupu-kupu pun boleh. Takde pe yang nak kau risaukan.Dah namanye single seat. Cume cover sikit la dengan orang sebelah. Takkan nak tunjuk gaya tidur kau yang maha dahsyat tu ! tidur dengan tersipu-sipu pun hokay.. or tiru gaya aku. Bawak kain pashmina tu, then cover the whole body termasuk muka. Malam hari kau tidur dalam bas pasti enak-enak saja donggg. Suam-suam kuku gituuwww...

Selamat mencuba anak-anak! :)

11 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

ngee..lucu,pndi je ...!!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

single seat is the best solution kan...

embun d tengah malam said...

hehee..dah lama rasanya tak naik bas....takut mcm2 pk nak naik bas..

so yg pasal sardin tu i taktau betul ke tak...rasanya tak kot...cuma i dah geli..hehehhehehe

Sabrina said...

comel kartun tu! <3

Ema Razali said...

ema tak pernah naik bas. hwhwhw :D

tp memang betul, beli single seat je senang.

Nazatul shima said...

uchi: hakhak...ni kenyataan ni..hehe

Nazatul shima said...

ms: ha ah... papepon, single seat is the best..senang..

Nazatul shima said...

embun: xpe.. u ley nek flight klo tkut nek bas..hehe..:P

oh, yeke...i pon rse cm ngeri je klo btol2 ade bnde cmtu dlm mknn..

Nazatul shima said...

sabrina:tq dear..tpi ni men lukis je pn..hehehe

Nazatul shima said...

ema: x pnh nek bas?? rugi2..hehehe...xpe, nnti try ok..but single seat yaa... :D

Mya said...

wahahah terbaik! =D