Tuesday, August 9, 2011

Low Yat, Cinema, Warung

Assalamualaikum

Dah kenyang semua? Alhamdulillah. Tunggu nak bersahur jela pukul 5 pagi kan? Biasanya, standard aku bangun sahur dalam area 530 lebih. Tapi, kalau agak tak sempat tu, aku tidur je balik. Hekhek..

Hari tu aku dah buat sesi luahan perasaan (kat sini), maka last week aku pergi hantar balik kat klinik laptop. Nasib baik still in warranty, dan aku tak payah bayar pape. Save duit aku. Terpaksa tinggal dia sorang-sorang kat sana. Tu la, sapa suruh buat hal.

on the way ke low yat fai.. Manyak jammm ooo.. Olang key ell talak mau tido meh? pagi-pagi suda mangun..haiya..~

As usual, kalau aku keluar, takkannya dengan orang lain, melainkan budak ni sorang.

Ye, hanya dengan beliau. Dia takkan bagi, kalau aku pergi sorang-sorang, even ke toilet. Eh, maksud aku, kalau environment nak ke toilet tu merbahaya, dia mesti temankan. Sooooo sweeeettttt honesty..~

Ehem, ok back to the track.

Orang cakap, alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal leher. So, sementara nak tunggu bukak puasa pukul 730, sempat jap tengok wayang. Ala, cerita beruk tu. Beruk yang bijak. Beruk ke hape wey? Aku selalu kompius antara beruk, monyet mahupun chimpanzi. Rupa sama jeee, hati lain-lain. Perghhh.. Dah macam manusia pulak main hati perasaan nih.


Muka laporrrrrrr.. Sabar shima.. sabar..

Dan apabila dimintak oleh cameraman untuk senyum, maka... nah! T_T

Saya dah senyum, nak bukak puasa boleh? Panggg! Penampar angin kat pipi. Hekhek.. Takdela, ilusi semata-mata.

Yang pasti, pic kat warung, aku tak snap, pasal hape? Pasal tangan dah menggigil nak makan. Hekhek.. Aku lagi selesa makan kat warung nokss. Serius, tak bernafsu nak makan kat restoran mahal. Sebab tu la, dalam seminggu, kadang-kadang 3 kali kami makan kat tempat sama tanpa bosan.

Bosan kan? Hakhak..

11 comments:

deqyalalink in-situ said...

i pong! mkn kat warunggg sedap n kenyang....mkn kat restoren sedappp tp bile kluo restoran jd lpo blik..

εїз Cik Fasya εїз said...

lama dh xgi tgk muvi..

bestnyo ye dk KL dh..hehe..

tomei cma loni..;)

zulkbo said...

salam..
ooo..tengok citer Apes erk
amacam..best tak?

thah salleh said...

shima.. senyum mcm adik shima je..

Nazatul shima said...

deqya: ahaha,,tu la pasal..klo kt warung, smpai ke umh kenyang lg..hehe..:P

Nazatul shima said...

fasya: dakpe fasya..nnti lpas kawen ajakhusband gi tgok neh..hehe...tq fasya..:)

Nazatul shima said...

zulkbo: ha ah..best je..hehe..sedey2..huhu..

Nazatul shima said...

thah: hehehe...mestila thah...adik shima yg ikot shima..kihkih..ni senyum menganyim nih..hehe..:P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lapo bebenor muka nye...

enyheartsdiamond said...

untungla ada org teman ke mana-mana ;)

yuyueyuliana said...

best la dye bukak dengan cik abangggg . hehe. kalo king kong mcm chimpanzi ke kak? hehe