Saturday, August 6, 2011

Kelebihan beraya di negeri orang

Assalamualaikum

Malam yang indah ditemani kipas cap pensonic berwarna biru berputar laju. Menyejukkan keadaan bilik aku yang agak panas. Maybe nak hujan kot malam ni. Tak de pape yang bermain dalam pemikiran aku melainkan raya raya dan raya.

Buat pengetahuan semua, tahun ni, aku bakal beraya di KL untuk hari raya pertama. Perghhh.. Tangkap dalam hati ! Dah la masjid dekat je dengan ofis. Dengar pulak takbir raya. Pfttt! Sentap meruntun jiwa.

Orang lain tengah sibuk cuba baju, kasut baru, aku pulak, cuba nak bangun dari tidur nak pergi kerja awal. Hahaha.. Takpe, bak kata kawan aku, malam raya, jangan bukak tivi. Pasang cerita pape je malam tu. Don't ever ever play raya songs ye nokss..

Tapi, bagi aku, selagi aku masih bujang, time ni la aku nak merasa life macam ni. Ye idak? Kalau plain je, bosan jugak.

Kelebihan raya pertama di negeri orang:

1) Boleh skip duit raya untuk anak buah. Tapi, kalau yang ada menuntut kena bagi la. Hekhek..

2) Jalan tak jammed. Kalau kat KL mesti lengang gila. Agaknya, aku pun boleh buat tarian zapin atas jalan raya.

2 kerat ni jela kelebihan yang aku nampak. Yang lain semua keburukan. Waaaa....!!! ;(

7 comments:

deqyalalink in-situ said...

aii.. x cuti ke raye kang??

Nazatul shima said...

cuti...tpi dpt raye ke 2..hehe..rye pertama kt cni, ptg tu terus grak balik ganu..:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nari la zapin sorang2 atas jalan tue...

..DaK KeCiK.. said...

wahhh,syahdu nya..;(

Nazatul shima said...

ms: ko xnk join menari skli ke?haaaha..

Nazatul shima said...

inda: kn inda kn??wuwuwuwu...;(

Encik Psychopath said...

kite tak raya. kerja.