Saturday, August 27, 2011

Kad raya oh kad raya!

Assalamualaikum

Nampak gaya lauk semua dah siap masak. Maka, sementara tunggu bukak puasa ada baiknya aku merapu sekejap. Ye idak?

Tahun ni, baru aku perasan. Aku langsung tak dapat kad raya! Hahaha.. Memang gilakk ah. Habis sempoi pun, mesti sampai sebijik kad raya kat rumah. Tapi, sekarang langsung takde. Apakah budaya menghantar kad raya ni dah pupus macam lagu dewa tu??

Musykil la.. Kalau aku kan, bila dapat kad raya,macam aku dapat duit belanja 1k. Bukan datuk K. No no no..

SMS? Ok laa.. Tapi, tak sesuka bila dapat kad raya. At least, kalau dapat kad raya, aku rasa macam dihargai. Walaweyyy.. Yela, bukan semua orang akan ingat kau. Kan? Bila kad raya sampai kat rumah, memang si penghantar tu, tak lupa kat kau la. Betul tak teori aku? Tapi, kalau aku dapat kad raya yang berbunyik macam ni, hiba jugak la jiwa :

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

DARIPADA DATUK X SEKELUARGA

Pastu sah-sah, full name kau terpampang kat envelope tu, tapi yang dieorang tampal siap-siap. Ok la ok la.. At least mereka tak lupa kan? Haha..

Terasa jugak dalam hati nak dapat kad raya yang besar gabak, yang ada muzik bagai. Dulu pernah la dapat kan. Zaman-zaman batu. Hahaha.. Sekarang? yeeennnaadeeee~

Walau papepun, tak semestinya orang yang hantar kad raya kat kau, sebenarnya die betul-betul ingat kat kau? Kan?

Ada yang perangai macam ni.

Aku hantar, kau kena balas hokayyy.. Kalau tak, memang aku cop kau ni kedeekut gilakk!

Hoi hoi~ Buat apa nak paksa orang balas membalas ni. Kalau kau nak hantar, hantar jela. Kena la ikhlas. Ni main paksa-paksa pulak. Buruh paksa ke hape..

Yang aku perasan, adik aku, Awin. Hahaha.. Kawan dia kasik kad raya, siap mintak si awin ni balas balik. Adeh! Kanak-kanak. Comel aje! :)

Kalau orang dewasa, sorry la kalau aku nak cakap comel. *muntah*

Kesimpulannya, buat la dengan ikhlas. Jangan buat sesuatu hanya untuk mendapatkan balasan. Ok noks?

Eid on last year. With my cuzieeee.. :) Ambik gambar tak hengat dunia!

Selamat berbuka puasa! Dan selamat berhari raya! Maaf zahir dan batin.. :)

5 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

mcm ne nk send xtaw almt? knp x mintak? itulah psl? <--alasan kan..hihihihi..

uik raye kat kl thn ni?

zulkbo said...

salam..
dah ada yang minta alamat
nak kasik kad tu..ada berani?
he he..selamat berbuka!

Tihara said...

SELAMAT HARI RAYA :)

Puteri Iqa Izyan said...

iqa dpt se je. =P
tu pun sblm2 ni dop pnh dpt setelah bertahun2. hahaha. =D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

SHR.MZB.