Saturday, August 6, 2011

Couple, tapi tak nak kahwin?

Assalamualaikum

Kali ni, aku nak story topik penting untuk subjek munakahat : KAHWIN

*Oh, bukan aku yang nak berkahwin mahupun makcik melah yang jual onde-onde*

Semua orang sedia maklum, kahwin, penting tu wooooooo~ Cara untuk mengembangkan generasi. Tapi, ada jugak segelintir orang yang masih takut nak proceed untuk kahwin even dah lama couple. Kan?

Kalau lelaki, maybe fikir pasal komitmen dan tak puas nak enjoy-enjoy. Kalau enjoy yang negatif memang kepala hotak la... Tapi, kalau perempuan yang takut nak proceed kahwin even lelaki tu dah propose macam mana?? Kenapa??

Dari sumber yang aku dapat, sebenarnya, ada jugak sesetengah perempuan ni, dia just couple je, macam nak full the space dalam life dieorang. Lebih senang nak paham, macam gigi berlubang, dan kau pergi jumpa doktor gigi, mintak tampal dengan besi. Lebih kurang macam tu.

Syok keluar sama-sama, tapi bila sampai masa lelaki tu ajak kahwin, mula pikir 40x. Kalau aku dalam kondisi dia, aku dah accept cepat-cepat sambil kepala tu aku hangguk sampai ke lantai, betapa setujunya aku dia ajak kahwin. Hakhak..

Yela, lelaki susah kot nak propose perempuan, kalau dia tak cukup simpanan. So, kalau yang dah propose tu, means dia dah get ready dengan segala benda. Dan yang penting, dia akan mampu kasik kau hantaran 20k sambil pejam mate jeee... Langsung tak berpeluh dan terketar-ketar. Hekhek...

PERINGATAN, tak semua perempuan macam ni. Aku tekankan kat sini, SESETENGAH je..

source: google

So, fikir baik-baik. Bila lelaki dah ajak kahwin, tu tandanya dia betul-betul mencintai kau.

6 comments:

Ema Razali said...

lelaki umur 30 muda lagi tp perempuan umur 30 semua org ckp tua :/

so cepat2 la kahwin ye kaum hawa. hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bile semua nye sudah molek..
kawen la...

Noni Safuani said...

Mentally and financially kene prepare awal² before nak wedding bells bebunyik kan? Tp kalau dah jodoh, 'aku terima nikahnya' right? Happy Sunday girl ^^

yuyueyuliana said...

apa da tanak kawen . kawen best pa. hehehehe.

Mr feckry said...

wa tu...boypren lu ajak kawen kan

Irwan Mono said...

x leh blah pic kt aras tu kahkah!!