Wednesday, August 10, 2011

Aku tak sombonglah!

Assalamualaikum

Mak cik kiah datang kembali! Actually, mak cik kiah tak wujud. Abaikan.

Macam mana hari ni?? Puasa ok?? Mana la tau, korang terkorek hidung ke, terminum air ke, termakan ke. Semuanya ter, pasal kau tak sengaja. Kalau sengaja? Maknanya, memang tengkorak betul !

Oh, cakap pasal makanan. Before bulan puasa hari tu, dan before aku move to access admin team, aku dapat sebijik muffin dari unknown people dengan pesanan "jangan sombong sangat". Oh my, oh my (gaya mail lambung), aku tak sombong hokayy...Tapi, kalau dieorang nak pikir macam tu, no objection. Just go on. :)

Dan, apa yang terjadi dengan muffin tu?? Bertukar menjadi duit? Pasti la TAKKK kan??

Sebenarnya, mak aku selalu pesan. Jangan ambik makanan dari orang yang kita tak kenal. So, pesanan tu aku selalu masukkan dalam kepala hotak ni. Maka, memang aku tak makan muffin tu. Kalau biarkan, kesian kat muffin ni. Kalau buang?? Nampak macam kejam gilerrr tahap dewa.

So, jalan terbaik, aku kasik kat kawan. Maybe boleh hilangkan rasa lapar beliau. Hehe.. Dan yang paling melegakan aku, bila takde impak pape kat dia. Means, semuanya ok-ok sahaja. Mintak ampunnn ya si pemberi yang tak dikenali.

Actually, orang yang tak kenal perangai aku macam mana, first impression mesti ingat aku sombong. Aku takde la jalan kepala dongak ke langit, mahupun mulut muncung macam aligator.

Kadang, ada jugak senyum-senyum kat orang. Tapi, paling aku pantang, bila aku senyum bagai nak rak, dia boleh buat muka bodoh, muka toyeeeeee.... Kalau pesen macam ni, memang sampai tumbuh janggut pun aku takkan senyum dah. Lantak ah!

So, to eberibodiiieeesss... Kalau nak senyum tu, kasik aku nampak kau macam senyum, bukan senyum macam nak tahan berak. Ada beza tu. Renung-renungkan dan selamat beramal..~~

Oh ye, minum air jap! Penat menaip.

Jom Bali, Carrefour ,Wangsa Walk

3 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

saya tahu cik cma tak sombong...ngee

salam ramadhan ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cara penulisan ko nampak ko memeng sombong...
hahaha...

Ema Razali said...

ehem ehem ada admire laaaa! hihi