Tuesday, May 3, 2011

Penipu Online. Hati-hati semua!

Hmm.. Pernah dengar tak pasal penipu online? Kire macam konon jual barang, tapi harem tak hantar barang. Eh, asal aku suke sangat guna word harem nih?

Actually, tadi, aku duk usha wall fb kak rina salleh. Sekali, aku ada terbaca pasal ada orang nak amik kesempatan atas nama beliau. Sangat berani betol! Kesian kat kak rina. Huhu..

Tapi, bukan setakat Kak Rina je tau yang kena, ada lagi yang terkena dengan dia ni. Kira macam, otai la pempuan ni bab-bab kencingkan orang.

Ok, meh aku kasik hint yang kaw kaw punye siapa si penipu online ni! Hint? Sorry la, aku kasik gedebuk terus kat kau orang. Senang kau nak tilik, nak fikir, nak maki ke hape ke.

Yang penting, kau dah beware dengan manusia tak berhati usus nih!

Her name, Puteri Shareena Bt daud. Nah kau! Full name terus aku kasik. Tapi, kau tak payah la nak search name tu kat fb, memang takde la jawabnya. Kau mesti macam teruja kan nak tengok bentuk rupa muka si Puteri ni kan?

Mula-mula aku teruja jugak nak tengok, tapi bila dah tengok, erm.. Ok la kot. Sesuai dengan perangai. You named it! Aku ok je. Haha.. Yang penting kau tengok dulu.

Teruja??

Sabar...

Hamik!




Sumber dari fb KKDS

Macam mana? Kau rasa? Oh, jangan salah sangka tau. Pictures kat atas tu, bukan aku yang edit. Aku amik dari fb KKDS. Second picture tu, cara dia pakai shawl cantik o.. Boleh ciplak! Haha..

Menurut dari customer-customer, perempuan ni selalu tukar-tukar nama kedai tau kat fb! Gila rajin perempuan ni. Dah takde keje gamaknye. Baiklah kau pergi kira bulu roma. Ada faedah dia.

So ladies yang suka online shopping, hati-hati ok. Mana tau, bukan dia sorang je yang perangai macam ni. Maka, kena beringat sebelum kena yep!

Adious amigos!

29 comments:

Ryna Tri Asmara said...

kalau tau nama akaun bank dia lagi bagus. at least, we know and berhati².

besi said...

mana2 pun ada..mmg kena berhati2.
shima hati2 ya

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pfffff....

Mr feckry said...

buncit le perut die makan duit haram

cik Nemo said...

Yeke? bahayes. Ape2 pon cik C-ma boleh shopping kat butik shaye.

Zeera Boutique. Maceh :)

azzra shaheen said...

sesuai ngn muke..xpatut2x

KELI OH KELI said...

suka depa dok makan duit haram nooo...x berkat..

Nazatul shima said...

ryna: yup ryna... btol tu...tpi rsenye dlm fb tu ade kot name pnuh die..

Nazatul shima said...

besi: tula...beware...thanks besi :)

Nazatul shima said...

ms: asal? haha

Nazatul shima said...

feckry: aku tgok muke die meriah je pas makan duit org...cit

Nazatul shima said...

nemo: haha..smpt je ey promote..hehe..cma da add fb butik nemo..will shop there, insyaallah :)

Nazatul shima said...

azzra: hmmm.. ntahla azra..mcm2 org skank..nk dapat duit senang..

Nazatul shima said...

keli: tula keli...suke la, sbb tu die duk ulang buat..

Encik Psychopath said...

rogol.

Dr. Berry said...

eish...eish..eish...aq kena beware ni..sebab aq suka shopping online...berani ek dia hidup ngn duit haram...

Dazzle by Sabrina said...

arrghh! kene jugak! huhu... latest name kedai yg die guna pretty fashion house. sbb die suruh saya design kan blog ntuk die..kate nk meniaga..dah siap dah design..cume xbg password lg pasal die x reti nk bayar2...huhu.... jgn sbb die name kedai saya buruk.....

Sheila Nasir said...

sy pOn penah kene tipu ngn die (put-put) RM700++.. sampai sekarang tk dpt lg.. mmg kurang ajar

Anonymous said...

Sampai sekarang menipu lagi pompuan ni...jaga2...

Anonymous said...

SEKARANG NAMA FB DIA PUAN SERI REENA
GILA BATANG.
JANDA DAN BAKAL BERKAHWIN. (KESIAN TUNANG DIA)
SESIAPA YNG ADA MASALAH DENGAN DIA SILA BUAT ADUAN KPD TUNANG DIA.
SAYA SALAH SEORANG MANGSA.

Anonymous said...

NAMA FB DIA SEKARANG PUAN SERI REENA

Anonymous said...

NAMA FB DIA SEKARANG PUAN SERI REENA.
JANDA DAN BAKAL BERKAHWIN LAGI. (KESIAN TUNANG DIA)
NAK DUIT KORANG,REPORT PADA TUNANG DIA DAN JELASKAN KENAPA.
SAYA SYAK TUNANG DIA TAK TAHU TENTANG HAL NI.

jehan said...

Anoymous,ada ctc nombor tunang dia? Reena tu buat hal lg.

Anonymous said...

Sis boleh ke bantu sy...dia tipu sy 35k....ramai dia tipu

Anonymous said...

saya tekena oct 2015. sial punya betina. dia masih aktif gila sekarang. rajin sgt tukar no. takkan selamat lamalah.

Anonymous said...

dah kahwin pun menipu
kerap tukar2 nombor
janda gila batang
kesian khayla dapat mak macam kau

hey sundal aku tahu kau rajin stalk benda2 macam ni
dan aku tahu kau rasa kau akan selamat
tapi kau kena ingat Allah itu ada, langit itu tinggi
suatu hari nanti kau pasti 'kena'

and i am watching you from far no matter where you go
tak susah pun nak cari kau sundal

Aneez Honey said...

Ya Allah .. bru td pm die nk order shawl.. alhamdulilla tergerak hati nk cek nme die kt google.. kalau x, Allah.. habis modal nk niaga puasa nanti

Anonymous said...

https://www.instagram.com/hanabella.signature/

ini ig penipuan dia.. sila berhati2.. hackers2 silalah hack FB/IG sebelum ramai yg ditipunya lagi..

Nazatul shima said...

ya Allah...ramai lagi rupenye kena dgn dia ni.. ingatkan dah bertobat dah..haih.. kena report bagi polis je die ni..