Sunday, May 1, 2011

Mat Rempit samseng jalanan!!

Ohhhoooiiii.... Letihnya. Jauh jugak perjalanan hari ni. Dari KT ke KB. Penatnya. Tapi, buat-buat tak penat depan ayah ngan mak. Haha.. Anak mitahli. :)

Actually, kunjungan aku ke KB ni, nak pergi finalize everything pasal wedding angah aku yang lagi sebulan nak langsung ni. Tapi, ada jugak la niat nak singgah umah en.bf. Haha. And, we met again. :)

Perjalanan pergi sangat hectic bila aku kena berlumba-lumba dengan mat rempit jalanan yang memang bongok! Bukan sekor dua tau, tapi berekor-ekor atas jalan tu! Aku bukan benci semua golongan rempit ni. Ada jugak mat rempit yang educated macam Adnan sempit tu, tapi ada certain yang jenis besar kepala.

Ada sekor tu, nak potong bas. Dia potong dari kiri. Sikit lagi nak jatuh masuk parit. Memang bangang tahap maksima! Haih, aku pun ape lagi, mulut tak berenti membebel dalam kereta. Macam mak nenek pun ada.

Pesanan aku buat mat-mat rempit!

1) Pleaselah, kau tolong jangan buat tu jalan mak bapak nenek tiri kau! Hormat la sikit orang lain!

2) Kalau kau sangap sangat nak buat aksi-aksi konon HEBAT tu, pergila litar! Tak payah nak tunjuk hero kat atas jalan raya. Awek tengok bukannya berkenan, kutuk kaw kaw lagi ada la!

3) Jadilah mat rempit yang educated sikit. Apasal kau bangang sangat nak potong bas kat jalan selekoh? Apa kau ingat, kau tu superman? Batman? Rupa keluang man punnn takde. Harem!

4) Ni bukan pesanan, tapi pertanyaan. Apasal, kalau kau sekor-sekor kat atas jalan, kau bawak motor macam orang hisap ganja?? Tapi, kalau dalam group macam kau telan pil kuda?

Dah la. Sampai sini saje. Aku bukan hape. Aku tak kesah kalau mat rempit tak kacau perjalanan aku hari ni. Tapi, problemnye dia dah kacau perjalanan aku, maka wajib memaki hamun di sini.

Jadilah mat rempit yang berwawasan. Nak rempit takde masalah, tapi carilah platform yang betul, tempat yang sesuai.

6 comments:

Mr feckry said...

bawa betobat la mat rempit

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jadi lah insan yg berwawasan...

Puteri Iqa Izyan said...

kak shima, mat rempit tak baca blog. hee..


tapi mat rempit mmg macam harem.bajet smart la tuh bila buat aksi2 bodoh. :D

Nazatul shima said...

feckry: tula pasal..aku rse, better ko kena klasik ceramah skit kt budak2 nih,,

Nazatul shima said...

ms: ha ah..mcm ko kn? :P

Nazatul shima said...

iqa: ye jgk..hhahaa..die tau merempit je kot..hehee..