Sunday, May 8, 2011

Kisah Ratu Anjasmoro

Ops, not toooo late to wish Happy Belated Birthday to my lovely sister, Nurin Sorfina. Baru semalam sambut, even birthday dia 2 hari lepas. Hehe.. Birthday si kecik ni lewat sehari dari en. Faiz, so 6 May la jawapan dia. Pandai tak aku kire? :)

Kerja makin bertimbun. Otak makin serabut, tetapi tetap cool.

Argh, tak nak la cerita pasal kerja, bosan kot. Nak cerita pasal lain pulak.

Sape tengok citer Ratu Anjasmoro kat TV3 tu? Ngeri kan? Muka si Adi Putra macam tinggal tulang je. Bagus la sape yang make up kan tu. Oh, zaman moden pun still lagi ada manusia yang nak khianat suami macam tu. Tapi, salah sape dulu kan? Lelaki jugakkk. Gatal sangat. Nauzubillah, mintak jauh dari aku. Amin...

Nak jadikan cerita, aku gatal duk cari pasal Anjasmoro ni. Nak sangat tau kan? Konon aunty seekers. Eh, konon curious sangat. Cet! Haha. Tapi, at least dapat jugak pengetahuan pasal ni. Ingatkan, dieorang saja je letak nama pelik macam tu, rupanya memang ada oh!

Sebenarnya Anjasmoro tu nama seorang perempuan dari Jawa Palembang sana. If i'm not mistaken la kan. Kau boleh google, nama tu. Dan, memang dia ada amalkan mantera yang menyeramkan. Ala-ala nak tiup semangat gitu. Ada je mantera tu. Tapi aku seram nak baca. Kau boleh google jugak mantera tu kalau kau berani hokay. Aku, komfom kecut.

Pesanan buat lelaki tulen.

" Lebih baik berterus terang daripada terima akibat macam ni. Berterus terang dan jujur akan buat perepmpuan-perempuan akan berasa lebih dihargai. "

Pesanan buat wanita tulen.

" Elakkan dari bomoh-bomoh ni. Syirik dan menyimpang dari ajaran Islam. Memohon dari Allah adalah lebih baik daripada meminta pertolongan daripada syaitan dan jin. "

5 comments:

Nini Hartini said...

x berani tgk cite seram2 sejak kawen sbb selalu suami outstation. pdhal sblm kawen mmg hantu segala hantu. hehehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

Allah tempat segalanye...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

huhu.. pesanan tuk lelaki ngan pompuan tulen je tue.. kalu tak tulen camne plak... kihkih ;p

Mr feckry said...

sodap la cito tu, den minat sungguh..kelakar tang setan yang cam beruk tu..

Mr feckry said...

best citer tu, hatu tu gua tak cuak, tapi storyline tu..

selagi kita solat..insya allah, setan tu takut dengan kita