Tuesday, April 12, 2011

Seminggu selepas interview itu

Kau ingat tak kisah aku yang pergi interview hari tu?? Tak ingat? Klik sini kalau nak ingatkan balik.

Alhamdulillah, rezeki.. Dapat jugak aku tukar kerja. Bukan pasal kerja aku sekarang ni tak best, tapi erm, mungkin ada certain benda yang tak best. Dan, aku rasa, aku patut cari solution dan pastinya dengan menukar kerja.

Even aku tau, kerja baru ni a bit CHALLENGING dan mungkin tak dapat spend masa untuk berblogging lagi. Tapi takpe, i'll try my best. Blogging is my passion, kenapa nak kena stop semata-mata dapat kerja lain kan? Tak adil kan? :)

So, for this time being, aku sibuk mencari rumah sewa, tengok map, tengok route lrt, dan macam-macam benda yang before ni aku langsung tak pernah buat except mencari rumah sewa. I used to it (harap dapat housemate sebulu, serambut dan segala se)

Then, di mana aku kerja? Position ape? Biarlah aku keep it as a secret dulu. Bagi yang dah jadi friend aku di facebook maybe dah ada yang tau. Tapi, kat sini, aku nak diamkan dulu. Banyak sebabnya. Hehe.. -- Eh, eh, tapi aku dah cakap kan kat entri yang lepas aku pergi interview kat mane. So, kat situ la my new work life begins.

Hopefully, dipermudahkan segala pekerjaanku dan lebih mahir naik lrt serta alone ke tempat kerja tanpa bantuan TBA5959 ku. Sob sob. Ajaaaaa fighting!!!! ;)

16 comments:

Weeda said...

gud luck keje baru k.cma...cari pengalaman kat tempat orang plop...hee~

.:Nana Farhana:. said...

gud luck kt tempat baru dear..=)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

gd luck kawan...

Moumo said...

dpt kje best
gji mhl
oke la tu cma
hehe

Mr feckry said...

lu datang kl janga lupa bw sejadah dengan quran

ejoncb said...

hehehe..ptg2 boleh joging situ cma,,pas tgk movie, pas shopping jimmy choo..haha...pas kalau aku gi tobat aku gi cari mu..aku suka gi situ kalu gi kl..

deqyalalink said...

yay like !! kak, boleh kite jumpe nanti !!!

Nazatul shima said...

wahed: tq wahed...kekgi wahed ley la pindah msuk koloh kak shima..hehe..:)

Nazatul shima said...

nana: thanx sweety.. hehe..:)

Nazatul shima said...

ms: thanx ceroi.. akanku good luckkan diri aku kat sane..insyaallah..:)

Nazatul shima said...

mek la: isk2...gaji biase je la mek la..dok la sapa beriban2..hehehe.. kalu beriban, maunye mak pegi shoppim hari2..hehehe

Nazatul shima said...

feckry: thanks for remind me..akanku bawak sume yg jadi pelindung aku.. Insyaallah...

Nazatul shima said...

ejon: pergh....jimmy choo tu..mmg dok tahan ah..hahaa..nok gi mane paka jimmy choo?? hahaha... tu ah..jog situ mmg sedak..ade taman kt blakang tu op..ley jog ptg2 kalu balik keje..haha

Nazatul shima said...

deqya: of kos dear...bley sgt..nnti kite meet up ok! :)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

salam dear... ur silent reader here... and also eio jugak ;p... kte tak penah kenal but nieza ade nampak nampak shima aritu kat wisma darul iman... tak sempat nak tegur, member dah ajak balik..
anyway, gud luck on ur new job! nieza pon tgh duk mencari2 kije baru jugak ni... hehehe ;p
p/s: love reading ur blog :)

Nazatul shima said...

hye niza! hehee...laa..yeke.. bakpe x tegur je..shima ni x kenal sgt eio..lpas ni kalu jupe tgur la ye...tpi x tau la bile ley jupe op..:)
btw, thanks for reading yep dear! :))