Tuesday, April 26, 2011

Semakan Keputusan DPLI 2011| MEdsi

Oh, buat pengetahuan anda semua, aku ada apply DPLI untuk tahun ni. Sebenarnya, nak apply KPLI aje, tapi terapply la pulak DPLI ni even, aku dah tau memang tak dapat punya.

Macam mana boleh terapply???

Ok, macam ni. Hari tu, aku pergi BSN, dengan confident nak beli no pin untuk KPLI. Bila aku tekan je button untuk pembelian no pin KPLI, keluar pulak ayat yang ala-ala nak cakap yang KPLI tak bukak lagi. Sob sob.

Aku ingatkan, aku la manusia yang terlewat yang nak beli no pin KPLI, rupenya, aku la manusia terawal yang nak beli no pin KPLI tu. Bayangkan, KPLI belum pun bukak lagi, tapi aku dah terhegeh-hegeh nak pergi beli. Hahaha..

Last-last nak cover malu, beli la jugak yang DPLI punye. Haish, ikutkan hati malas nak beli, tapi cover malu tu lagi penting.

Kalau relate dengan kos aku, ok la jugak. Ni semuanya takde kena-mengena langsung dengan kehidupan aku melainkan English dan ERT. Oh, ERT tu aku amik zaman f3 dulu la. Haha..

So, try la apply English. Bajet orang UK kan. Haha.. Dan, kenapa aku tak pilih ERT? Pasal, aku tak reti menjahit. Maunye dia mintak kau jahit yang pelik-pelik, tak ke menyusahkan diri namanye? Kalau setakat jahit jelujur tu, pejam mata je beb.

Makanya, dan seharusnya, aku GAGAL untuk ke ujian MEdsi. Hihihi...

So, sape-sape yang belum buat semakan untuk ujian MEdsi boleh berbuat demikian di link ini. Make sure kau masukkan no kad pengenalan yang betul. Jangan letak no ic nenek kau pulak.

6 comments:

Inspirationalefeks said...

ape ni cikgu ? sy xpenah dengar ... hehhe nak jadi cikgu up sikit ?

Nazatul shima said...

hahaha...xpnh dgr? ish3.. lenkali kena salu bukak edu web nih..hehe

zulkbo said...

salam..
cepat2 sapa nak mohon
tinggal berapa hari je tu
lagi..he he

Encik Psychopath said...

UPU la jom.






miss me ?

Nazatul shima said...

zulkbo: hehee...tarikh mohon da tutup...ni untuk semakan medsi..:)

Nazatul shima said...

pyscho: haha.. jom2! tpi aku da tua. hahaa...

miss u? OH BIG NO! hahaha...