Wednesday, April 6, 2011

Pakai spek hitam dalam mall. Fesyen atau silau?

"Perghhhh!!! Memang 'smart' giler mamat tu pakai spek hitam!!"

"Hoi! Awek cun tu!! Yang pakai spek hitam tu!"

Sunglasses atau kaca-kaca matahari (memang kena ambik muet lagi sekali) memang sinonim dengan lelaki atau perempuan. Kalau yang tak kacak terus nampak macam fahrin ahmad, kalau yang tak cantik semena-mena nampak macam nora danish. Magik kan?

Tapi, aku kurang berkenan kalau nampak manusia pakai sunglasses dalam mall. Erk, entah. Aku rasa macam pelik je. Tak rasa gelap ke dunia. Dah la dalam mall tu takde langsung cahaya matahari terik yang boleh menyakitkan mata. Yang ada cuma lampu-lampu je. Tu pun takdela sampai sakitkan mata. Maybe fesyen? Takpun, aku yang jakun kot. Haha..

Pendapat aku, kalau perempuan yang pakai sunglasses mungkin sebab fesyen atau senang nak paham, nak kasik nampak hot dan lain dari yang lain, kan? Orang kata, rare! Tapi, yang penting, dapat sorokkan eye bag yang teruk kat bawah mata dengan berkesan. Beauty trick yang sangat menjadi.

Yang si lelaki pulak, kalau pakai sunglasses, mesti macam berlagak sikit kan? Nape ntah? High confident kot, pasal ramai orang tengok. Actually, tengok sebab pelik kot. Hihi.. Tapi takpela, at least dapat up sikit kadar keyakinan kan. Good for you guys.

So, siapa yang suka pakai sunglasses dalam mall?? Boleh bagitahu aku kenapa kau suka macam tu?? Mane tau, lepas ni, aku terfollow ke gaya kau. :)



Tapi, aku sangat tak boleh kikis sifat snap pic depan cermin. Oh my gucci! ~ T_T

19 comments:

Moumo said...

aku bleh tiru ne,
aku kn kaya dgn eye bag
hahahah

Tihara said...

pakai spek itam senang nak cuci mata nengok aweks kot

Nazatul shima said...

hahaha...
bley ah mu tra...
insyaallah menjadi...heehehee...

whiteapple said...

Tabiat amek pic dpn cermin 1 hal. Amek pic dlm tandas pun 1 hal gak kn cima..hehe.. ;p

Nazatul shima said...

sis tihara: hiihihi..btol jgk tu..hehe..sng ckit..xpyh ssh2 cover..hehe

Nazatul shima said...

cida: hahaha..tau xpe...yg tu mmg xley nk kikis dh...ape punye perangai la..haha

Inspirationalefeks said...

hahha sy malu kot kalau guna spek .. tapi dlm bilik guna spek la ... rabun wooottt ...

-EJA!- said...

confirm kerana fesyen! haahaa...
tp tgk reason gaklh...besenyer sje nk berpnmpiln gmpakz...

sama halnya mcm pkai topi pada waktu mlm...
(topi tu wujud tuk lindungkn kpla dr bhg mthri ke ek?)

anyway,tetap point yg sama...kdg2 dlm umah pun pkai topi..aperkerjadahnyer...

p/s: saya xpkai spek itam. sy pkai spek jernih jer... ;D

azureEn said...

saya pakai kadang2 je time ta smpt nak mekap mata (^^,)v

Nazatul shima said...

efeks: hahaha..kalo malu bertempat xpela..hehehe..:D

Nazatul shima said...

eja: ha ah...pakai topi pon konsep die same jgk mcm pakai spek ni...cume topi tu kire cm ok lg pasal hoppers stail kan..hehe..

Nazatul shima said...

azureen: ooo...yeke...pasal x mekap ey..hehe...salah satu sbb la tu ey..:)

Myra Jay said...

mana nak tau kot2 dia sakit mata ke. hee

Encik Psychopath said...

aku pakai dalam mall if tengah kerja (mintak sedekah)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku xpandai pakai spec dalam mall...
n xpandai snap pic kat cermin...
leh ko lak bg tahu aku kenape ko suka mcm tue???
mane tahu lepas nieh aku terfollow ke gaye ko....

Nazatul shima said...

myra: hehehe..kemungkinan besar tu dear,,eehehe

Nazatul shima said...

psycho: hahaha..ko keje mintak sdekah ke wey...ish3..kesian..

Nazatul shima said...

ms: hahaha..tula pasal...trend kot snap pic depan cermin cm org laen..hihihi...

Mr feckry said...

kalau wa sakit mata wa pakai