Tuesday, April 5, 2011

Kisah si jakun pergi interview di bandar besar

Ni aku nak kasik fairytale punya story. All about interview yang aku attend last week. Dan story ni akan aku ingat sampai bila-bila, hingga ke cucu cicit, aku akan cerita. Kehkeh..

Bermulanya....

Dengan langkah yang penuh keyakinan, aku berjalan dari klcc ke exxon mobil berbekalkan heels 1 1/2 inci kepunyaan mak aku. Kena pinjam yang mak punya, pasal heels aku dah rosak. So bad. Dan, it was soooo horrible to wear a heels while you have to walk more than 200 metres. Penat kaki aku tu beb, tapi nervous tu lagi banyak woo..

After siap isi form, aku rasa macam heels ada problem. Rasa macam ala-ala bangunan nak runtuh gitu. Tak balance. Rupanya, tumit dah nak tercabut. Aku ape lagi, cepat-cepat call bf. Nasib baik, nama aku orang tak panggil lagi masuk dalam bilik interview, kalau tak, memang heels ni cari nahas dengan aku.

Yang bertambah bengang, bila heels buat hal depan kaum adam. OMG! Rasa macam muka aku dah bertukar warna. Gila tak malu? Tumit heels terpelanting depan kaum adam??? Oh oh! Sumpah aku MALU! Nasib baik bf ada, boleh tolong coverkan malu tu. Hihi..

Maka, untuk elakkan aku jalan macam orang cacat, tercipta idea untuk patahkan tumit heels yang sebelah lagi. Aku komfom takde daya, so mestila badang yang tolong patahkan. Macam iras dalam iklan tv pun ada. Kalau betul-betul iklan tv, maunye aku dapat habis sikit RM10 000 untuk scenes tu. Oh, by the way, siapa badang? Mestila En. Faiz! :D

So, it is worth if susah dulu, baru senang kan? Sebab, tak semua kejayaan akan datang dengan kesenangan tanpa kesusahan.Am i right guys? :)

23 comments:

Encik Psychopath said...

lain kali pakai sportshoes.

whiteapple said...

Haha..comel je..Nasib cip paih ada..Tu kira tanda nak dpt keje latu..Keje leklok ye..one day kite lepaks kasi havoc 1 klcc! =)

ejoncb said...

hahahahhaha,,lawak,,tobat aku nak gelak ...gane paih cover heels patah weyh..kuikuikui..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

u r rite...
lalalala....

misz sheyla said...

HAHAHHAAA....ADUYAIII...SEB BAIK DE BADANG

Nazatul shima said...

psycho: mne bley...kn nk gi intebiu keje, bkn intebiu lari 4x100m.hahaha..

Nazatul shima said...

cda: hehehe...comel ke..awww..haha..tula pasal..nnti kite jumpe k! senang ckit nk jumpe korang kalo kat sane..ehehe

Nazatul shima said...

ejon: die cover dengan pgang heels dan cover muke aku dari org laki tuh..aahaha

Nazatul shima said...

ms: kan? hahaha..

Nazatul shima said...

sheyla: tula pasal..sib baik ade badang...hihihiihi...:P

Inspirationalefeks said...

lain kali pakai heel yang boleh pasang cabut ada skru, simpan spare part kat handbag.. hahhahaa

Lynn Rahman said...

hehe lawak lawak. btw, wish kamu berjaya dalam interview tu ;)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
kira awak jakun yg cantik pernah saya lihat...
hee.. hee
moga berjaya temuduga tu yek

Nadd said...

hehe.. takpe shima, bak kate org patah tumbuh hilang berganti..
heels tu ganti dgn dpt keje tu..

congrats again..
Selamat bekerja di tempat baru ye.. senang nk dating.. ;)

Mr feckry said...

nape lu tak pakai kasut skolah cap bata

intanurulfateha said...

haha comel betul
x penah lg ade pengalaman heels patah
tp tali wedges putus ade la
sep bek irfan ade sliper lebey
dah lah sliper die besar
dem ah T__T

Nazatul shima said...

efeks: hahahah..trgelak bace komen nih..hehe..kalo la ade kasut cmtu..kn bez...:)

Nazatul shima said...

lynn rahman: dah lepas dh inteviewnye...hehe...btw, thanx dear..:)

Nazatul shima said...

brutalsolo: haha..ade plak mcm tu ey..papepn thanx ye...hihi..:)

Nazatul shima said...

nad: hehehe..alhamdulillah nad....rezeki..hehe..
btw, nad cepat ckit wat kenduri ye..xsbr nk gi nih..:)

Nazatul shima said...

feckry: cube ko try dulu pakai kasut sekolah cap bata gi inteview...cmne..hehehe

Nazatul shima said...

sis intan: hehehe...tula..mmg parah btol heels patah time2 genting cmtu..huhu..seb baek la ade cik abg..hehe..hero..:)

Tihara said...

btw good luck dear :)