Friday, April 29, 2011

Kad saya sudah kena makan la!

Nak tergelak pun ada jugak. Kenapa tiba-tiba aku nak tergelak pulak ni?

Takde, tadi borak-borak dengan en.bf kejap. Dia ada cerita, ada satu customer ni call. Chinese male. Lebih kurang macam, kad bank dia dah hilang la.

Ermmm.. Nak describe camane ye chinese tu. Lebih kurang macam lemau, dan mungkin LAMPI. Oh, hate lampi people. Tapi, aku pun tergolong dalam golongan lampi. Hihi.. First time dengar chinese lampi. Usually dieorang cepat je pick up berbanding kita ni kan.

So, conversation dieorang lebih kurang macam ni la.

" Ellooo.. Ini ********** bank kaa?? saya punyaa kad suda kena makan looo.. macam mana ni.. kad saya ada duit spoloh ribu lebih maaa.. nanti abis la duit saya.. kad suda kena makan.... "

" Ye encik.. Ooo.. Takpe, encik jangan risau.. Boleh tukar kad lain.. "

" Ooo.. boley ka macam tu... tapi kad saya suda kena makan... habis la duit saya... "

" Takpe encik.. Jangan risau.. Encik boleh buat kad yang lain.. "

"Tapi.... bla bla bla bla... " *aku dah malas nak ulang ayat yang sama*

En.bf --> mengalami tekanan yang serius dan nak mengalami sindrom gelak terlampau jugak.

Rupanya, complicated jugak nak entertain customer ni kan. Banyak songeh pun ada. Yang tak paham bahasa pun ada. Kalau en.bf pandai mandarin, aku agak mesti dia dah cakap bahasa mandarin. Kihkih..

Sabar jela ye :)

8 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

die ingat telan kad sekali ngan duet...
hahaha...

Encik Psychopath said...

keje mcd lagi la. duk counter nak hiburkan org order. order pelik2. then suke cari pasal. pui.

feckry said...

lu tau tak ape jadi ngan customer tu sekarang...

kesian wa tengok...

sekarang ni orang kampung die tengah bawa die pi program bersama mu...

sedih gayah...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

hahaha... sengal... kihkih... ;)

Nazatul shima said...

ms: haa..tula pasal..mmg lampi btol..hahaa

Nazatul shima said...

psycho: haa..yg tu lg penim..nk ingt satu2 meal tu bengap bbnor..hehe

Nazatul shima said...

feckry: ek? ade ke? haha..aku x pasan kot..takpela..10ribu je...celah gigi je..:P

Nazatul shima said...

niza: hehehe..tau xpe niza..haha..ade jgk org gini..