Thursday, April 21, 2011

Friendship itu PENTING!

Kawan tu penting kan? Kadang, kita cakap je penting, tapi kalau duduk sorang-sorang macam ok la pulak. Kalau kawan tu PENTING mana mungkin duduk sorang tu ok. Mesti akan rasa tak ok. Aku pasti!

Bagi aku, kawan tu penting sangat. Tapi, mesti erti kawan tu macam sekejap je. Bila dah habis belajar ke, atau jangka masa kita bersama mereka dah habis, mesti dilupakan. Sedih kan?

Dulu, everything kita share together, but now? Entah. Kalau jumpa, mesti dah rasa janggal. Nak gelak salah, tak gelak pun rasa salah. Tak macam dulu-dulu. Selalu usik-usik sesama sendiri. Rindu masa tu. T_T


kak yah takde kena mengena dengan entri ni. Hehehe...

Kan bagus kalau friendship tu kekal sampai bila-bila. Bukan hanya di facebook je. Tu pun, dekat facebook tak pernah nak tegur even kita tegur dia berkali-kali. Hukhuk. Entah, tu la KAWAN kot.

Orang cakap, kawan yang sejati selalu bersama kita susah atau senang. Tapi, ramai mana yang dapat beri komitmen macam tu? Mungkin , sekerat dua kerat je. The rest? Mungkin time kita disanjung tinggi baru nak merengek-rengek di bawah ketiak. omg! Tsk!

4 comments:

Inspirationalefeks said...

kwn bila senang, kwn bila susah.. itulah komitmen.. :) semoga ada kwn yg berkomitmen macam tu :)

yanaizwan said...

adakah sy kawan yg tergolong dlm nk gelak pn salah, x gelak pn salah :p

Eyriqazz said...

yup..memang penting..jagalah ia sebaik2nya....

Mr feckry said...

kawan sejati , kalau sejantina kita ambil jadi keluarga, kalau lain jantina kita amik jadi bini