Tuesday, April 19, 2011

Air teh ke, kicap??

Pantang tak, kalau kau beli something, tapi kesedapan, keenakan tak setanding dengan harga?? WORTHLESS! Yes, tu la yang aku nak cakap.

Ada satu food court ni, bukannya mintak buat air pelik-pelik pun, just mintak buatkan air teh o ais. Senang kan? Peram teh boh, letak air panas sikit, gula sikit, bancuh dengan kadar sederhana, dan DONE!

Tapi, yang buat aku geram, bila sentimen rasa teh tu takde dalam air. Pekat je lebih. Dah la pekat, pahit, kelat semua ada. Complete pakej orang cakap. Komfom guna teh cap wangi tuh.

Bak kata bf aku, air teh ke, kicap ni?? Hamik kau! Tapi, takdela kata depan-depan pelayan tu.

So, bermula mogok secara aman when aku tulis something dekat paper yang dah aku koyakkan dari diari. Ingatkan nak suka-suka je, tapi tetibe terserius la pulak kan. Maap la kak non oiii.. Next time, buat air tu kena ikhlas. Hehe..
Zassssss!!



Kang free-free je kena dengan aku. Muke faiz macam tak merelakan je aku tulis ni. Haha.. He's good guy, aku? Bad girl yang baik hati kot. :) Oh, tulisan sangat hodoh. Normal la tu, bukan tulis untuk esei SPM pun.

14 comments:

.:Nana Farhana:. said...

hahaha..memang bg betol2 ke note 2?

deqyalalink in-situ said...

ni kat mnee nii huhuhuhu...air teh ponnn payahh ke nk buat..ni bru 1st tyme kejeee niii

Nazatul shima said...

nana: ha ah nana..hahaha.kasik btol2..tampal kt gelas tu..hehee..:D

Nazatul shima said...

deqya: kt the mall..kihkih.. entah la..die maen hentam je kot nih..

Inspirationalefeks said...

hahha tea o ais kaw! haha

black_mel said...

haha..naper x tukar jer..mntk yg baru..rm2 tu mmg mahal...

zulkbo said...

salam CMA..

resepi baru kut?
teh susu campur kicap
jadilah "TEH-SU-CAP"
he he..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

patut wat esei kan...

Nazatul shima said...

efeks: hakhak...kaw la sgt..langsun xsedap!

Nazatul shima said...

black_mel: ha ah la..x terfikir pulak..sptutnye pg tukar air laen kan.isk3..xpe2..next time kalo jadi cmni lg mmg patot kena buat cmtu..

Nazatul shima said...

zulkbo: salam.. oh, mungkin! ahaa..entah la.. xiklas kot buat air...huu

Nazatul shima said...

ms: ha ah..spatutnye kot.. pasni ley dak spm refer kt entri aku je. hee

KELI OH KELI said...

baguih tu idea tulis cam tu...lain kali saya pun nk wat camtu la...sempoi idea ni!!! suka!!!

Nazatul shima said...

keli: hahaha...ley je.. xde trademark kat c2..silakan..kihkih