Wednesday, March 2, 2011

Perempuan dan Cemburu

Perempuan.. Perempuan.. Perempuan..

Perempuan dan cemburu tu dah jadi macam saling melengkapi pulak. Ada ke perempuan yang tak cemburu? Perempuan yang duduk Hospital Tanjung Rambutan pun tau cemburu tu macam mana.

Orang cakap, cemburu kena bertempat, kalau salah tempat, nanti diri sendiri yang termakan cemburu tu. Tapi, takkan depan orang pun kau nak tunjuk cemburu jugak. Kan? Buat steady sudah, even kau sebenarnye menahan something yang maybe akan explode beberapa hari kemudian. Cool gile kan? Kehkeh..

Tapi, pernah tak kaum lelaki terpikir, kenapa perempuan cemburu??

Ramai cakap, cemburu tanda sayang. Normal la tu. Iya, aku mengaku, cemburu memang tanda sayang. Tapi, pernah tak terpikir, cemburu tu tanda rindu?

Macam aku ni haa.. Kalau rindu je, tiba-tiba cemburu tu muncul. Tak kesah la, time tu boyfriend tengah makan nasi lemak ke, ape ke, mesti hati kau akan rasa cemburu dan terfikir,
"sedihnyeee aku dok ley makang ngan die.."
Maksudnya, kau cemburu dengan nasi lemak tu , sebab nasi lemak dapat menggondoli pasangan kau, tapi kau?? Hanya mampu dengar dari jauh, tapi tak dapat tengok dan rasa.

Maka, lapangkan dada, tenangkan fikiran, sentiasa berfikiran positif. Elakkan diri dari duduk berseorangan ok? Cuba bercampur dengan masyarakat. Mane tau, satu hari nanti, kau akan jadi pemimpin? Ingatlah, rezeki Allah itu luas. :)


17 comments:

zulkbo said...

salam..
adehhh..saya pun jeles gak ni
cantiknya dia...nape tak jumpa dulu2 ye..?

ejoncb said...

peewit!!..hihi....nak nasi lemak gak!

Moumo said...

aku dok pahang ape motip last perenggang mu tuh,
mule2 cm syok dh entry ne
hahahha
gom molek sero

Mr feckry said...

mu ni...cemburu..bisikan setan...hahahah!

Nazatul shima said...

zulkbo: dulu2 dalam perut mak lagi..haha..:D

Nazatul shima said...

ejon: hahaha..kunim skmo mu nih..sepak kam..

Nazatul shima said...

mek la: haha..last perenggang tu aku suh org bertafakur la mek..hehee,..kena cmpur ngn msyarakt, baru la ilang ckit jeles tu..hakahk..

Nazatul shima said...

feckry: hahaha..lu pehal der...mesti ah jeles..hihihi...ko pon same..hakhak

ChiLaBaey's Spot said...

Memang sinonim dengan hati wanita/perempuan... Hanya cara nak handle jer yang lain... :)

Senyum selalu macam selalu... :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

btol2...
gf aku mcm tue gak.
jeles ngan nasi lemak contohnye...
hahaha...

Nazatul shima said...

chila: yup..mmg sinonim ...sagt2..laki pon same je sbnrnye..percentage je yg dif..hee..

Nazatul shima said...

ms: laa...aku bg contoh je tu..asal gf ko jeles ngn nasi lemak plak..

pak long said...

salam..
mak aiii.sikit tapi mendalam makna "CEMBURU"....


pemburu memburu cemburu....hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lebih kurang la...
aku bg contoh gak..
hehehe...

Nazatul shima said...

pak long: haha...sape pemburu tu? ish2..haha

Nazatul shima said...

ms: ko nk bagi contoh pe wey..hahaha

Gen2Merah said...

alahai comey nya kalau org pempuan cemburu kan... hehe