Wednesday, March 9, 2011

Parking dan Perempuan

Kalau nak cakap pasal parking ni, bukan aku nak berlagak la kan. Aku memang terer kalau parking straight je. Yang tu memang komfom cun elok je aku park. Macam gambar kat bawah ni. Tambah-tambah takde kereta kiri kanan. Hahaha..



Kalau parking masuk bontot dulu, sorry to say la derr.. Memang fail! Bukan aku tak nak try, tapi aku dah tau memang tak lepas punya. Silap-silap langgar bontot kereta orang lain. Time amik lesen dulu, takde la pulak dia ajar macam mana nak masuk bontot dulu kan.

Aku rela parking jauh kalau agak-agak macam payah nak park. Tak pun, aku buat macam hari tu. Kasik pakwe aku yang tolong park kereta. Hahaha.. Penakut bangat! Kalau tak penakut, takdela aku accident hari tu kan? Huhu.. Gelojoh betol!

Aku memang pasti, perempuan-perempuan lain pun macam aku jugak kan?? Cuma maybe kaunye confidence level tu tinggi sikit dari aku, takpun aku tinggi sikit.

Cuma aku pantang bile;

"Hoiiii~ Kanan sikit.. kiri sikit..bunyi doh tu alarm!"

"Bowok la slow sikit.. nok gi mane gok laju-laju.."

Ok, tu antara suara-suara yang keluar bila aku drive. Aku prefer kau senyap je , pasal aku akan lagi gelojoh bila kau bising-bising dalam kereta. Hihihi..

So, bakal penumpang, makanya, kau kau kena paham, jangan berbunyi suara ketakutan bila naik kereta dengan aku ok! ;)

35 comments:

kirovlala said...

saye terror parking kt umah saye
haha :)
www.kirovlala.net

Inspirationalefeks said...

tunjuk gmbr kereta ... ehehe

Nazatul shima said...

kirov: eh...ade upenye..hehehe...sy pon terer parking kt umh..pejam mate je..haha..:P

Nazatul shima said...

efeks: hahaa..mmg tnjuk ,tapi nk tnjuk cara parking tu..:)

miss sheda said...

cip cima....bukan msa blaja kete dlu kite blaja masuk parking bontot masuk dulu ke?? ha...cuba igt blik.. ;p

Inspirationalefeks said...

ooo msh p ..hehe

cikgu...ajr anak murid leklok

pak long said...

salam...
adusssssss side memang gagal...susah sangat nak masuk ngam-ngam...

Nazatul shima said...

cda: hahaha..tu laen la cda...yg tu dari sisi..ni nk msuk dari blakang tu....

Nazatul shima said...

efeks: yee...P lagi..haha..budak baru belajar..kihkih

Nazatul shima said...

pak long: aik? otai pon takut jgk nk masuk parking side ey..hehehe..:D

paan sabri said...

ada kawan anak orang kaya. xsampai stahun dpt lesen da bawak bmw, bab parking mmg fail.. hahah.. malu je pakai bmw..


paanthology: uniten dah jadi uniter?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku xkan bising kalau ko drive...
kalau belanggar pon aku kaku jew...
hahahaha...

zulkbo said...

salam Cma..
cantik keta?
boleh pinjam tak?
ermmm..

Sharinginfoz said...

berbudi bahasa apa parking

Nazatul shima said...

paan: hahaa...xpe paan..at least die pakai BMW tuu..org da xkesah bab parking..hihihi

Nazatul shima said...

ms: hahaha..ko jgn...tu mendoakan tu..ish3..huhu..xdela..aku xleyla org bising2 dlm kete kalo aku tgh drive.eehehe

Nazatul shima said...

zulkbo: salam...hehehe..nk pinjam?ley2..sile2..tpi ni bukan kete mahal pon.huhuhu

Nazatul shima said...

sharingonfoz: hakhak...kenapa parking berbudi bhsa..kurang phm..huhu

shafriismail said...

trimas ya kerna berada di blog sya yg xseberapa tue.. :) .. klu xkeberatan kan.. tambah la saya di fb.. badge ada kat blog sya.. tak paksa pon.. juz nk keep in touch.. k lah.. c ya..

akugumbira & riang-riang said...

aiseyh.. komen sblum nih tue.. saya punya.. haha.. silap email pakai.. yg shafri ismail akugumbira@gmail.com tue saya punya taw..

Mr feckry said...

bukan pompuan je slow dalam kaedah paking memaking ni...laki pun lebih kurang juga...gua? bukan la

cik ubi said...

sy sakit hati bile bawak kete..mat rempir lalu kiri kanan memotong..

grr

azureEn said...

haa nie kalau side parking mesti tak lepas nie hehs =P

Moumo said...

aku tere parking woo
side ke,bntot ke,
meme pakar
hehe

Gen2Merah said...

hehehe.. lucu plak aku baca entri ni. Teringat plak aku kalau adik pempuan aku yang drive. asal tiba time nak parking mesti dia nak turun bagi aku yang tolong parking kan.. ngahahaha..

Encik Psychopath said...

kalo mcmtu tanak ah naek kete dengan nazatulshima. hehehe :)

fyna said...

hehehe...same la kite dear....klu bab parkir dari bontot keta mmg tak lps..mau kemek keta org sblh...





jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Nazatul shima said...

shafri: oh....welcome2..:) hehee..ok, insyaallah..hehe..:D nnti sy lawat blgo kmu yep!;)

Nazatul shima said...

akugumbira: hahahaa..okies2..bnyak btol blog ngn email die..hehee..

Nazatul shima said...

feckry: haha..elele..ko pom mesti same je.klo x, xkan ko ckp cmtu kn?hehehe

Nazatul shima said...

cik ubi: cik ubi ni gf en.kayuubi ke?hehee..;) emmm...tula..mmg mat rempit ramai je..lalu side kite slambe je..

Nazatul shima said...

azureen: hahaha..lepas la dear..tapi terkial2 la sikit..mkn masse..haha

Nazatul shima said...

mek la: hahaha..ye dok ?? hebat mu nih..tabik aku..pahni ajar aku neh..:P

Nazatul shima said...

gen2:hahahaa..yeke?? oh, aku xdela sampai nk kena turun salu..agak2 mcm xlepas je baru aku kasik org laen parkingkan..haha

Nazatul shima said...

psycho: hahaha...that's better dari mengalami trauma..haha