Monday, March 7, 2011

Melaka rawk!

Yeah yeah..! Dah balik dari melaka. Penat, but fun sangat-sangat! Tapi, yang pelik, aku mabuk on the way ke melaka. Nak muntah! Pftt~ Lame kot tak naek bas. Jadi macam ni la agaknya. Aku stay dekat hotel sri costa. Semuanya, Alhamdulillah OK.



No bilik aku. Cun tak nama dia? Cumin room. Comel jugak kalau letak nama anak macam ni. Cumin. Hahaha.. So sweet~

Kursus ni sangat best! Aku bukan la terlalu obses dengan politik, tapi kadang-kadang aku rasa tu macam keperluan kot. Yela, kalau bukan generasi muda yang mewarisi, sape lagi kan? Betol tak? Pergh.. Ayat dah macam leader tahap 1 yang baru nak merangkak. Kehkeh..




Separuh daripada generasi-generasi muda yang semangat untuk memperjuangkan parti. Yeah! Entah mana datang semangat berjuang ni. Mungkin mewarisi mak aku kot. Maybe laa...



Kawasan pilihan raya kecil Teluk Sentang. Katanya kawasan 'panas', tapi Alhamdulillah, semuanya OK. Takde gaduh atau saling mengata macam kat Kedrau. Ngerrrriiii~



Tu semua golongan parti pembangkang. Dieorang baik, takde pun nak buat muka masam or wutsoeva. Siap aku boleh lambai ngan tegur lagi mak cik yang duk kibarkan bendera pembangkang. Heee..



Makanya, tak sah kalau tak jalan-jalan kalau dah alang-alang pergi melaka. Ye idak? Tapinya, tak sempat nak pergi kota A Famosa. Kepingin bangat dong massss.... Kepingin nak amik pictures je kat sana. Bukan apa sangat pun.





So, berkoya sekejap kat Taman Buaya yang memang aku dan kawan-kawan tak masuk. Hahaha.. Kalau takde pictures koya, bukan aku la namanya. Walau ape pun, totap nak jugak pictures ala-ala berkoyas. Anda tak kisah bukan? Anda pasti lagi teruja nak tengok picture seterusnya?!



Ce teka! Ce teka! Ape ni?? Shit kah? Snek kah? Aku kasik masa 10saat pun terkial-kial korang nak jawab. Ni la marshmellow yang dia dunk dengan choc! Ya Allah! Best sangat! Nyummy!

So, boleh cuba marshmellow choc kat Uptown melaka hokay! Aku promote nih. Eh, tak lupa jugak, nasi lemak kukus ayam dara. Pergh! Memang sentap kalau makan. Nak pergi lagi Melaka!!

16 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pic last tue sgt lazat nampak nye...
pose tetap pose...
itu lah blogger namenye...
hahaha...

ChiLaBaey's Spot said...

Bawak2 tido Cik Shima... Dah dekat pukul 2.30 pagi dah ni... Hehehehe... Melaka memang banyak tempat menarik sebenarnye... :)

Mr feckry said...

idup lagi ke uptown melaka

Nazatul shima said...

ms: ha ah..mmg bez..bukan stakat nmpk..mmg bez..hehe

Nazatul shima said...

chila: haha..tdo awal je...mmg bnyk tmpt bez, tpi xsempat nk pegi sume lg..

Nazatul shima said...

feckry: idup jee..ramai bangat orgnyee

ChiLaBaey's Spot said...

Betul... Banyak tempat sebenarnye... Cuma masa jer takde... lama sungguh tak pergi Melaka ni... :)

Gen2Merah said...

wahh, orang politik rupanya.. mesti besemangat abis ni kan.. hehehe

Inspirationalefeks said...

cumin room?comel ek.. bkn pelik ke? try google word tu

Nazatul shima said...

chila: nnti bawak la anak2 gi jalan2 kat sane..:)

Nazatul shima said...

gen2: haha..semangat tu perlu..kate nk berjaya kan..hehee..;)

Nazatul shima said...

fleks: hahaha..comey leee....bia la benda tu pelik pun..:P

Inspirationalefeks said...

ehh sejak bile nm sy jd fleks .. funkmaster fleks .. huhu

marina anakcikbob said...

perghhhh.. meleleh da air liur aku tengok marshmellow tu.. harap xbanjir la umah ni..

Nazatul shima said...

efeks:hehehe..sorry, mistyping..hihi..nk pendekkan nme je tu..hehee..

Nazatul shima said...

marina: hahaha...mmg bez oh mkn bnda ni..rase nk lgi! meleleh tu, cepat2 kesat..hehe