Wednesday, March 16, 2011

Mangsa fesyen? | Fashion victim?

Perempuan memang sinonim dengan fesyen. Kalau tak berfesyen, katanya ketinggalan zaman. Kadang-kadang, aku fikir, tak patut cakap ketinggalan zaman, pasal fesyen ni dia rotate aje. Fesyen zaman dulu pun boleh jadi trend sekarang. Contohnya, vintage. Kan? Nampak sweet tu doowww...

Tapi, aku tak nampak lagi fesyen saloma menjadi trend kat mane-mane unless kalau ada pertandingan kebaya or apa-apa pertandingan yang berkait dengan bercekik pinggang dan berdada tonjol, dan mungkin rambut bersanggul setinggi gunung everest.



Lupakan bercekik pinggang, berdada tonjol dan bersanggul tinggi. Ni dik non sekalian, kalau nak tahu, masih ada segelintir perempuan yang menjadi mangsa fesyen. Si pemangsa tu designer dan mangsa adalah si pemakai. Kesian kan? Tapi, ada jugak, designer dah buat cunnn dah baju tu, tapi si pemakai pulak tak tau nak mix and match, kan dah jadi macam badut. Oh, kesian.



Nak berfesyen boleh, tapi biar berpada. Pandai-pandailah mix and match dan yang penting keselesaan! Kalau takde keselesaan, so confidence level kita sure akan down, dan mula la rasa tu tak kena, ni tak kena. Padahal, dah cunnn dah.

Oh, aku pun mengingatkan diri aku sendiri jugak. Pasal, sometimes aku quite picky dan choosy dalam memilih baju, tapi at last, baju yang sama jugak aku bedal. Hahaha.. Mak aku selalu marahkan aku. Baju banyak, tapi suka pakai baju yang sama. Well mom, comfort is everything. (menjawab dengan mak, lempang sampai lebam).



Tapi, takdela sampai pakai macam ni keluar jenjalan. Hekhek.. Ni namanya, mangsa fesyen yang tak boleh dirawat dengan kaedah biasa, tapi kena guna khidmat pakar Rizalman. Hahaha..

24 comments:

mar said...

klakor ngat hok bwh sekali tu..hihi

Mr feckry said...

gile sengal

Moumo said...

weh,aku xnmpk puang yg mu kate mngsa fesyen tu pkai benda..
leh tergkn dop?

Hazzy Ishak said...

style apa tu eh??
main rembat je ni...

Hazzy Ishak said...

lagi satu, dorang ingat baju yang orang lain pakai tu sesuai dengan diri dorang kot...sebab tu lah jadi mangsa fesyen.

betul tak?
()()
(~_^)

Nazatul shima said...

mar: hor..tu kate mar...hehehee..:D

Nazatul shima said...

feckry: haha...mmg terlebey sengal tuhhh

Nazatul shima said...

mek la: hahaha..tu aku rase die pakai lengging skinny yg jenis melekat kt kulit tu..hahaha..

Nazatul shima said...

hazzy: entah la..pe ke nama fesyen nih..hehehe..

emmmm..yela hazzy..die tgok org len cantek je pakai, tpi maybe time die pakai xkena la kot..hehe

ARJUNA.Inc said...

haha..ade lak kn fesyen cmni..isk2..ni la nmanye..trlalu nk mncba sgat la ktakan..haha

Inspirationalefeks said...

gmbr spe last skali tu ? huhu ... ade motif tak gmbr tu ? hehe ...

fesyen saloma smart :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ko telah memalalukan beliau...
hahaha...

unaaaa said...

haha...macam-macam fesyen rakyat Malaysia ni...

Nazatul shima said...

arjuna: hahaha..tula pasal..kalo terlalu mencuba, mcm ni la kot jadinye..haha

Nazatul shima said...

efeks: ntah..pic sape ntah..hahaa...mestila ade motif, kalo x, xdela letak..hehee...motif die, selamat berfesyen dgn bijak.hehe

Nazatul shima said...

ms: haha..xde2..muke die mane ade nmpk kn..haha

Nazatul shima said...

una: hahaha..tau xpe..penim2..haaaaha

Mimi ! said...

eh, bukan ke seluar pendek tu?? hahaha

zulkbo said...

Salam Cma..
fesyen mende la
si budak pompuan
berbaju merah tu..
yang di atas omputeh
jangan cakaplah..
dia berfesyen gitu
sebab "gila"..he he..

azureEn said...

err gamba last tu cm kt alamanda putrajaya je. hehe. eh teringt plak gamba pempuan yg pki legging men air pastu nampak panties tu erk @__@

saya pn suke pakai baju berulang jugak. padehal satu almari tak bersentuh -__-"

Nazatul shima said...

mimi: hahaha..tula..mcm overall gitu op..hahaha..lawok molek..

Nazatul shima said...

zulkbo: salam..hehe..tula pasal..fesyen ntah pape..merapu btol..malu ngat aih nk pakai gini keluar umh..haha

Nazatul shima said...

azureen: hehee..oo..yg pic tu..hehe..entah la..mcm2 la skank ni..fesyen2..hehee...

emm..tula pasal..yg agak2 rase selesa je yg disebat.hehe

pak long said...

salam...
ikut pesen biar bepada...