Monday, March 14, 2011

Kelebihan Cinta Jarak Jauh (long distance relationship)

Rasa macam agak lama aku tak dating. Memang menguji kredibiliti aku buat masa sekarang. Ada baiknya jugak kami duduk jauh dan tak tengok each other. hehehe..


Kami bercinta jarak dekat :)

Kelebihan cinta jarak jauh atau long distance relationship.

Elak melakukan perkara yang tak elok
Yang ni sangat elok bebenar lah dik non dik non sekalian oii.. Kalau setan dah ada antara lelaki dan wanita, maka setan tu akan cuba sedaya upaya menghasut kan. So, pandai-pandaila menahan getaran asmara tu yeee.. Kalau dah tak tahan, cakap ngan mak ayah, esok nak kawen ye.. hehe..

Dapat saving untuk big day
Bayangkan kalau duit tengok wayang (RM12 x 2 org = RM24) tiap-tiap minggu, kita dapat simpan untuk sebulan ( RM24 x 4 minggu = RM96), bayangkan kalau setahun! (RM96 x 12 bulan = RM1152).
Cukup untuk menyewa pelamin pakej 3. Kalau nak up sewa pelamin pakej 1, maka tambah duit rokok pasangan anda. Pastikan duit rokok masuk dalam tabung ye, bukan masuk dalam mulut mereka. Tu tak termasuk lagi duit minyak kereta, duit makan, duit shopping. Ah, kau kira sendirilah.

Bebas bergerak
Ni bukan lagu bebas ke hape, tapi maksud aku takdela every week nak kena keluar sama-sama kan?? Nak makan pun kena berdua, nak shopping pun berdua, nak tengok wayang pun berdua. Semua berdua. Macam, dunia ni, dia dan kau aje. Sampaikan ada certain tu, sampai hari-hari mesti berdua. Not fair la kan. So, bagi ruang sikit (jangan luas-luas sangat), biar dia bernafas dengan lega. Kan elok tu? Kahkah.. (penekanan: ni kes orang yang bercinta dekat)

Tahu tahap kasih sayang
Kau akan tahu tahap kasih sayang pasangan masing-masing.
Kadang-kadang, ada yang mesej atau call bila malam dah nak masuk next day. Apakah? Ni, tandanya, dia terlalu sibuk dan abaikan kau secara kasar.

Kadang-kadang ada yang mesej atau call bila masuk waktu-waktu standard. Contoh, pagi- kejutkan kau bangun tidur, tengahari- tanya kau dah lunch belum, petang- cakap dah balik kerja dan malam- wish good night. Oh, sangat kesian.. Tapi, itu tandanya dia sangat mengambil berat pasal kau ok, dan kalau 50 tahun kau menjawab soalan yang sama, aku pasti, kau akan jadi expert bab-bab menjawab soalan standard. Funny! Hehehe..

Dan yang paling best, tak mengira waktu, dia selalu mesej dan call kau. Dalam toilet pun, die akan call. Sangat unik kan? Tengah drive pun still bercerita dengan kau, even sangat bahaya. So, kau dengan sendirinya dapat rasa, kasih sayang mereka. Kan kan?;)



Takat ni je aku nak merepek. Nak pergi try makan tempe plak. Eeeeiii... Macam mana rasa pun aku tak tahu. Bye people! :)

21 comments:

miss sheda said...

ouch! smga berbahagia hingga ke akhir hayat ye..jgn jd mcm ak.. =)
tempe sdap wooo...huhu

Inspirationalefeks said...

betul gak ni . tapi kena kuat kan ? :) hehhee cikgu memang kuat ! .. hehee . btw yang td bukan lagu orang, itu sy yang buat :)

Fadzillah Kamarudin said...

wahh...
akak ni dulu pun long distance relationship gaks...
since form 5...
alhamdulillah lani dah kawin pun...
=)

Sharinginfoz said...

taoi kalau yang bergayut memang teruk le, beratus2 habis, apa-apa pun ada kelebihan dan keburukan kan

Nazatul shima said...

cda: wah..tq my dear..aku doakan tuk ko jgk..hope everyhing gonna be ok ye...Amin..

Nazatul shima said...

efeks: yes..kuat!hehee..eh,yeke?? wahhh...hebatnye..mcm lirik lgu kot..ley jadi composer ni..:)

Nazatul shima said...

kakak ina: wah...yeke?? lamenye...f5 tu..alhamdulillah..da dapat anak 2 org dh pun kan..hehe..alhamdulillah..:)

Nazatul shima said...

sharinginfo: pakai yg family plan punye..hehehe...xpyh bayar..kan?;)

zulkbo said...

salam..
ermmm..sound menarik
dan teruja..maklum cerita
orang tengah bercinta katakan..
he he..tunggulah dah kahwin esok..
dah hari2 jumpa mulalah sibuk nak outstation..katanya baru rindu2an
bila berjauhan..rupanya ada satu lagi di sana..ha ha(pengalaman rakan-rakan ku..)la la la:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kite serupa...
kite serupa...

Mr feckry said...

tempe tu sebenarnya adalah sejenis kacang

Nazatul shima said...

zulkbo: huhuhu...setiap org x same kn..insyaallah..nothing happen..:) trust each other...huhu..thanx 4 da remind..:)

Nazatul shima said...

ms: hmm..kite serupa kn..hhuhuhu..sedey aku..

Nazatul shima said...

feckry: oh, yeke?? msti sdap..huhu

cik ubi said...

love love love..aiyaa~gue tadak komitmen..

hahaha

Nazatul shima said...

hahaha...xpe cik ubi..belajar dri org lame..hehee

Moumo said...

ehem2,
aku kapel dk dekat weh

Nazatul shima said...

mek la: hihihi...oo..dkt ye..klo g2 elak la npe hok ak kbor tu...hihihi

Zaihazra said...

sangat2lah menyokong!(even tak bercinte) :)

Nazatul shima said...

zai:hehehe...sokong kan? ala, xpe nnti bercinta jgk..:)

Miss Ima said...

Yup setujuuu