Wednesday, March 30, 2011

I love my sister! How about you??

Dulu, aku tak pernah terfikir, yang aku akan dapat adik perempuan. Yela, dulu, aku la perempuan tunggal. Rasa macam best la kan. Semua barang perempuan, aku sorang je yang dapat. Hahaha..

Akhirnya, tanggapan aku silap. Kegembiraan aku terhenti kejap. Haha. Time aku form 5, mak aku selamat lahirkan si Nurin ni. Alhamdulillah. Mula-mula tu agak janggal la kan. Tiba-tiba ada seorang perempuan lagi dalam family. Tapi, lama-lama ok la.

Aku sangka mak akan lebih-lebihkan si adik ni, rupanya, mak still lagi layan aku macam dulu. Girl's stuffs selalu je mak aku belikan. Kadang, adik aku pulak yang jeles pasal aku dapat lagi banyak barang dari dia. Hehehe..

Sekarang pun still macam tu. Cuma mak aku takdela obvious sangat nak kasik barang depan dia. Takut dia merajuk. Hehe.. Sangat best usik nurin . Jeles semacam je kan. Hihi.. (hoi, ape kes duk hihi haha hehehe nih??)



But, i love her so much!

Part paling aku suka bila lawan congkak dengan dia. Bila dia nak kalah je, terus tak nak main. Dia cakap aku main tipu, padahal serius aku langsung tak memanipulasi kepandaian aku tu, melainkan competitor tu ialah abang-abang aku.

Oh, btw, dia sangat pandai subjek Sains tau! Asyik 100 je markahnya. Kenapa aku dulu selalu tak dapat 100?? Sebab, dulu time sains, aku main tembak-tembak guna pistol air dengan cikgu. Biasala, cikgu mestila nak kena layan murid dia yang sangatlah childish, even memang masa tu, tinggi aku cuma 140cm (agaknye kot).

Lebiyu adikku Nurin cayang ! Kak doakan adik boleh jadi doktor yang berjaya ok! (cita-cita budak sekolah rendah, memang semua nak jadi doktor)

10 comments:

black_mel said...

comelnya adik tu...comel2...akak dia pun comel..macam adik..xD

pandai dia dapat markah 100..kalau masa sek dulu..campur dua paper pun x dpt markah 100..hehe..

zulkbo said...

salam Cma..
i love you tooo..
oppss...salah pulak?
i love your sister too..
oppss silap lagi..?
i love my sister too..
berapa banyak love daaa..
he he..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

comel adik ko...
aku syg semua adik2 ku...

Encik Psychopath said...

kenen kenen kan dengan adik bole ?

Nazatul shima said...

black_mel: haha...tau xpe..mmg susah kot nk dapat banyak tuh..haha..

Nazatul shima said...

zulkbo: haha..berape banyak silap daa...ish3

Nazatul shima said...

ms: iye..aku pun same..hehehe..;)

Nazatul shima said...

psycho: kena tggu die bsar ckit,aku kenenkan ngn ko.hahaaa

.:Nana Farhana:. said...

adik ngn kakak sama2 comel!=p

Nazatul shima said...

nana: cik nana pon comey jgk.. :)