Sunday, March 20, 2011

Hari yang mengerikan tapi menyeronokkan

Rase macam lama tak update kot. Rindu sakan kat blog ni. Cinta hati kot! Kehkeh..

Jumaat lepas, aku jalan-jalan pergi kertih. weee..~ Actually bukan jalan sangat la. Just attend engagement colleague. Kat Felda rasau. Perjalanan yang sangat menyeronokkan. Tapi, menakutkan pun ada jugak, pasal aku sesat tau, even map nak pergi umah dia ada kat tangan aku. Adakah ini bermaksud, aku buta arah??Argh!

Nasib baik bawak kawan temankan. Kalau tak, maunye aku menangis sorang-sorang dalam kereta. Bayangkan, kiri kanan semua kawasan ladang kelapa sawit, hutan belukar. Bayangkan!

Patutla ayah aku beriya-iya mintak aku ditemankan. Ingatkan, nak pergi sorang-sorang je, pasal aku memang suka berjalan sorang-sorang. Before nak pergi ni pun, dah kena membebel sekarung guni dengan pakwe. Risau risau. Yaa.. I knew u bimbangkan i kan kan? Then, pindah balik sini cepat! Hahaha.. Kejam gilerss..

Abis je kenduri tuh, jalan-jalan kat mesra mall. Bajet nak tengok Hikayat Merong Mahawangsa, tapi macam tak sempat je. So, pusing-pusing dan makan-makan jela jawabnya. Makan memang lahap giler kot, LAPAR. Even dah makan nasi tadi. Hihihi..



Shawl aku dah herot merot dah tu. Sesat punya pasal. Moral of the story, sila gunakan GPS untuk menghindari diri daripada makan langsat pada waktu zohor. Sangat tak suka bila diperbodohkan oleh jalan raya kat sana. Pftt!

14 comments:

Gen2Merah said...

hehehe.. tak dapat nak bayangkan kalau perempuan sesat dalam perjalanan sorang2.. hehehe

IMANSHAH said...

org trengganu ke?

Inspirationalefeks said...

herot merot ek .. hehe masih comel tu

besi said...

tak biasa jalan sorang2 ke?
kadang2 kena sorang2 gak..beranikan diri

Mr feckry said...

gua dah pusing terengganu tu, tapi tak plak kelihatan mesra mall tu

pak long said...

salam....
kita pun selalu makan langsat....memang kena beli la GPS tu.....atau gamin...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bile aku nak g mesra mall tue eh...
gf aku dok sebok jalan sane...
hahaha...

Nazatul shima said...

gen2: hhahaa...skank ko da kena stat bayangkan..hehee

Nazatul shima said...

imanshah: ye...org tganu..tganu terbaek..hehe..:D

Nazatul shima said...

efeks: hahaa...malu i...mmg herot...ish xbley la kalo kelam kabut, mmg jadi cmtula..hehe

Nazatul shima said...

besi: xla..da biase jalan sorg2...hehee..berani je, tapi ade org marah jln sorg2..hehe

Nazatul shima said...

feckry: mmg la..sbbnye mesra mall ni ada kat kertih je..ko kena gi sane la..haha

Nazatul shima said...

pak long: hmmm...tula pak long..amek gps yg abg punye jela..hahaa

Nazatul shima said...

ms: hahaha..laa..yeke..asal aku xjumpe gf ko kt sane..ish rugi2..hehee