Tuesday, March 8, 2011

Happy Women's Day yaw!

Bukak aje fb hari ni, banyak status 'Happy Women's Day'. Blur sekejap. Pasal, aku memang tak tau pape pasal ni. So, aku google la nak carik ape maksud Women's day ni. Hari wanita tu pasti, tapi aku nak tau maksud tersirat berbanding tersurat. Ambik kau!
"General celebration of respect, appreciation and love towards women to a celebration for women's economic, political and social achievements." - wikipedia-
Tapi, kat Malaysia biasanya disambut 25 Ogos. Yang 8 Mac ni, disambut menyeluruh dari seluruh pelosok dunia. Eces! Kau rasa macam baca karangan STPM tak? Hahaha..

Sambutan ni sebenarnya bukan la suka-suka je die main nak buat kan. Mestila ada tujuan. Hari Wanita ni diadakan untuk merancang atau memikirkan usaha yang perlu dilakukan bagi memantapkan keadaan wanita di seluruh dunia.

Pergh! Tinggi kan darjat wanita. So, bersyukurlah anda dilahirkan menjadi seorang wanita. Tak payah gatal-gatal ngat aiihhh nak tukar jantina bagai. Menyusahkan kau je nak belajar skills mengorat perempuan.

Oh, bercakap pasal facebook, kau boleh la nak add aku. Taip Nazatul Shima. Tapi, aku tak tau la rupa Nazatul Shima mana yang keluar kan? Hahaha..

Tapi awas ya pak pak sekalian. Kalau tegur 'hai awak', 'salam berkenalan', 'awak apa khabar', 'saya nak nombor telefon', 'awak duduk kat mana' ;

makanya semua teguran itu payah sikit la aku nak jawab ye. Eh, bukan payah sikit, tapi tak jawab la. Sebab, aku kurang gemar menjawab soalan darjah 1. Eheh!

Melainkan kau tanya, 'macamana nak buat header macam awak ye?', atau ' boleh saya tau apa yang best kat terengganu'. Hah! Kan tahap STPM tu, tak pun tahap Universiti.

So, Happy Women's Day to all Malaysians dan buat insan special dalam hati, mak! Happy Women's Day. Mesti seronok dapat hadiah heels kan? Hehehe..:)


Yaa..~ She's QUEEN of my heart!

24 comments:

Mr feckry said...

heppy birhtday to me...lalala...

Whoopz said...

happy w0mens day.. :)

Weeda said...

salam perkenalan...



haha...



k.cma...wahed jadi eio gop leni..baru jadi..x reti gi nape2 ni..

azureEn said...

harini sy pki bju pepel..! ^^

Inspirationalefeks said...

ohhh ..memangmcm esei sejarah ..hhehe siap selit refrence ... memg cikgu terbaik ni

pak long said...

salam...
memang cun header shima tu...
selamat hari wanita...

Nazatul shima said...

feckry: oh, bufday ko ke? hahhaaa...ok, epi bufday!;)

Nazatul shima said...

whoopz: tq!:)

Nazatul shima said...

wahed: laa...yeke?? tahniah2!hehehe..dpt kt skolh mane??

Nazatul shima said...

zureen: ari ni sis pakai kaler peple jua! :)

Nazatul shima said...

efeks: hahaha..tula pasal kan..mmg dpt A kalau ngajar kt depan ni..hehehe..

Nazatul shima said...

pak long: wah..tq paklong..:)

Nadd said...

happy women's day shima! :)

Nazatul shima said...

nad: tq nad cyg...same goes to you..happy women's day..!:)

NUNU EERA said...

hepi women's day..;)

Sharinginfoz said...

selamat bergembira wahai semua wanita

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selamat hari wanita buat wanita tulen...
:)

Inspirationalefeks said...

syg mama kn...

Encik Psychopath said...

happy belated women day.

Nazatul shima said...

nunu: tq yang!!:)

Nazatul shima said...

sharingifo: yes! hopefully!!:)

Nazatul shima said...

ms: hahaha..sengal la ko ni..papepon.tanx!:)

Nazatul shima said...

efeks: yup..syg mak!:)

Nazatul shima said...

psycho: hehehe...thanx dude!