Thursday, March 3, 2011

Aku si penakut

Kalau malam menjelma, mesti otak aku flash back balik journey aku kat zaman universiti. Memang banyak pengalaman dan di situ tempat aku grew up dan berjaya mematangkan diri. Pergh, ayat pun agak tak boleh blah..

Tapi, realitinya memang macam tu.

Kat sana, aku belajar macam mana nak tidur sorang-sorang atas katil. Macam mana nak beranikan diri tidur sorang-sorang bila roomate takde.

Well, yes, aku memang si penakut yang buat-buat berani.

Awal-awal aku masuk universiti dulu, kalau roomate hilang, mesti aku akan tanya dia nak balik tidur dalam bilik ke tak. Kalau die cakap tak, maka aku pasti berhijrah ke bilik kawan aku yang lain. Sangat tak cool kan awek ni? Lantak, yang penting, aku dapat tidur lena.

Tapi, sejak bila entah, aku makin berani tidur sorang-sorang dalam bilik dan, pergi toilet sorang-sorang. Entah dari mana datang berani tu. Tapi, gegar jugak la kalau sunyi semacam kan? Haha..

Yang penting, jangan terlalu takut dan jangan terlalu berani.


So, pandai-pandailah kau balance kan dua unsur sifat ni. Kata dah pandai balancing. So, apply la! Ok, going to bed now.. Sudah mengantuk dan semestinya bunyi bising kat dapur menandakan cik tikus dah start nak masak-masak. Pfft!

6 comments:

pak long said...

salam...
bab citer malam yg pekat..hamba pun takot...leh terbayang antu yg rupa gerun....eeeeeeeee takut...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

btol tue...
xperlu berani sgt...
xperlu takut sgt...
lite2 sudah...
hehehe...

Mr feckry said...

stended la..kalau tak adae perasaan penakut..bukan manusia namanye..lebih2 macam lu gayah..

Nazatul shima said...

pak long: hakhak..laa..penakut jugak pak long upenye..hehe

Nazatul shima said...

ms: haha..lite2...senget..yela, aku tau kau pon penakut..haha

Nazatul shima said...

feckry: hek eleh..ko ley la ckp cmtu..pasal wife ko ade kt sebelah.hahaa