Monday, March 28, 2011

Aktiviti masa lapang | bersukan

Kalau perempuan ni, kau rasa, sukan ape yang paling sopan untuk dieorang?? Bowling kah? Futsal kah? Gimnastik dalam air kah? Atau lari berganti-ganti??

Bagi aku la, aku lagi prefer badminton. Dari kecik lagi ayah aku trained aku badminton (pergh, ayat macam pemain badminton negara). Asalnya, nak jadi macam Lin Dan, tapi dapat jadi Shima Dan je. So, i tak kesah mane lah!

Main benda ni pun, bukannya susah pun, tempis shuttlecock je. Bukannya tempis lalat atau lipas yang mengerikan tu. Kalau lalat ngan lipas, komfom pengsan dulu before menang bertempur. Hahaha.. Tapi, even sesenang mane pun game ni, yang memeritkan bila shuttlecock tepat-tepat kena muka. Nasib baik tak ada permanent mark kat muka, kalau tak, susut sikit nilai hantaran kahwin.

Then, akibat keminatan yang terlampau maka aku join geng beliawanis main badminton. Hampir kesemputan jugak, pasal tak stretching dulu. Gelojoh sangat nak main. Pftt! Sampai sekarang aku rasa sakit-sakit otot lagi. Tapi, untuk hilangkan sakit-sakit otot, guna lah Jerslin Power Oil! :)

So, introduce.....................................



Kak Yah! Pemain yang berjaya menyemputkan aku malam tu. Tapi, kami main profesional beb. Main laju-laju, non-stop untuk second game. Time tu baru feel Lin Dan datang. Haha..



Erk?? Kalau kau tengok sekali imbas pic aku tu, kau rasa aku tengah berpikir nak smash bola ke, fikir nak basuh baju ke, atau tengah mengidam nak makan mee soto atau geram kat shuttlecock tu? Haha.. Aku pun buntu, kenapa mesti mengetap bibir time nak buat service. Nanti, aku cari fakta pasal tu.



Drooom....Drooommm.... Yang penting malam tu, hadiah tempat pertama hingga 6, semua same je. Hahahaa.. So, tak kisah sangat la kalau aku dapat tempat kelima pon. Aku tak malu mengaku kalah sebab hadiah dia sama je, lain la kalau hadiah tempat pertama tu dia kasik RM100. Haha..

p/s: wish me luck untuk next interview kat exxon mobil. seram sejuk dah ni. huhu.. :(

16 comments:

Mr feckry said...

mengetap bibir umpama mengumpul kekuatan pada raket

Moumo said...

weh,tere gile dpt intebiu kt ctu
akak bf aku kje ctu
gaji masyuuuuuuuuuuuuk gile

mar said...

dpt interview kt exxon mobile?? perrghh company besor tu...
masyukkk r nanti..hehe

Inspirationalefeks said...

sy pun suka main badminton gak!

Nazatul shima said...

feckry: ha ah..mungkin jgk la kan..nk kasik momentum kt bola tuh..haha

Nazatul shima said...

mcla: aku takut la weyh nk gi intebiu dinum..huhuhu,, skali die tye soklan pelik2, penim gk aku nk jwb..huhu

Nazatul shima said...

mar: intebiu je mar...xtau la dpt ke x...atas rezeki blake..kalo ade rezeki kat c2 alhamdulillah....:)

Nazatul shima said...

efeks: oh really? maka kita serupa. hehehe..

pak long said...

salam...
hebat main badminton....nak tengok shima main tenis lak...

ejoncb said...

Kat exxon mobil, aku pun dapat ari tu, tapi,,,training kat uk..hohohohoh..so. cancel lah ambe..hahaha

Marya Hana . said...

sama lah. i suke badminton jugak. since kecik lagi..

my mom main utk kontijen KL, cz my dad polis.


btw, gudluck utk ur interview.. :)

Encik Psychopath said...

jom la lawan. kekeke.

Nazatul shima said...

pak long: hahaha..tenis?? mmg lenguh la bahu..hehe

Nazatul shima said...

ejon: hahaha.. aku ni x tau la training mane kalu dpt..hehe..doa la ke aku kalu dpt neh..amin..:)

Nazatul shima said...

marya: hehe..same la kite yunk! :) ok, tanx dear....sgt nerves..huhuhu..

Nazatul shima said...

psycho: kompom ko kalah.hhaha